Као у филму: Кинески писац ухапшен због убистава каква је описао

Писац крими-романа Лиу Јонгбијао ухапшен је због четири убиства тупим предметом од пре две деценије, након што је најавио сличан заплет у свом новом делу.

среда, август 16, 2017 / 23:37

Јонгбијао је у уводу за свој роман „Прљава тајна“ навео да је већ почео да ради на новој књизи у којој се, „уз много узбуђења распетљавају стари, нерешени случајеви за које је крива списатељица, која дуго избегава хапшење након серије страшних злочина“.

Како преноси „Гардијан“, ове недеље је откривено да се иза тог заплета крије нешто више од пуке пишчеве маште, јер је кинески писац завршио иза решетака због убистава старих 20 година.

„Чекао сам вас овде све ово време“, рекао је Јонгбијао када му је полиција дошла на врата.

Јонгбијао је од пре четири године члан Удружења писаца Кине и иза себе има једну књигу која је адаптирана у ТВ серију дугу 50 епизода. Екранизација је била амбиција и за његов нови роман „Прелепа списатељица која је убијала“.

Полиција верује да је Лиу један од двојице мушкараца који су убили четири особе 29. новембра 1995. године, након неуспелог покушаја пљачке једне гостинске куће. Прва жртва им се супротставила, а након што су њу убили палицом, одлучили су да убију и пар који је водио кућу и њиховог 13-годишњег унука.

Полиција није успела да пронађе убице и затворила је случај, али је непуне 22 године касније један од инспектора успео да нађе траг, који им је помогао да стигну до осумњичених.

Лиу намерава да заврши свој роман иза решетака, а кинески медији наводе да је у писму супрузи дефинитивно признао злочине.

„Сада сам коначно ослобођен терета који ме је мучио толике године“, навео је наводно у том писму.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *