Калабић: СДС опозициону причу из Бањалуке преноси у Сарајево

У односима између СНСД-а и СДС-а постоје турбуленције, јер СДС опозициону причу из Бањалуке преноси у Сарајево и не придржава се платформе о заједничком дјеловању са СНСД-ом, рекао је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић. "Ми смо упозорили СДС да смо љествицу заштите националних интереса подигли на виши ниво […]

петак, март 1, 2013 / 12:53

У односима између СНСД-а и СДС-а постоје турбуленције, јер СДС опозициону причу из Бањалуке преноси у Сарајево и не придржава се платформе о заједничком дјеловању са СНСД-ом, рекао је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић.

"Ми смо упозорили СДС да смо љествицу заштите националних интереса подигли на виши ниво и да они то морају пратити и да нема одступања. Имам осјећај да смо имали бољу сарадњу са СДС-ом у претходном сазиву него сада. Опозициона прича СДС-а из Бањалуке преноси се у Сарајеву. То није добро, ни паметно", истакао је Калабић.

Оцијенивши да такво понашање СДС-а доноси штету Републици Српској, Калабић је истакао да СНСД има довољан капацитет да брани интересе Српске у Сарајеву.

"И даље смо спремни да у томе учествују сви посланици из Републике Српске, али нисмо спремни да мијењамо правила и принципе. СДС ће морати да се придржава платформе", рекао је Калабић за "Глас Српске".

Он је додао да је очигледно шта је урадио министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и да то "само потврђује народну изреку да `вук длаку мијења, ћуд не`".

"Шаровић се упустио у некада чувене радње СДС-а, када су жарили и палили Републиком Српском. Нико не смије радити на рушењу интереса Републике Српске, па макар то био и Мирко Шаровић, министар из реда српског народа", сматра Калабић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *