Како је РТРС раскринкао врх полиције РС

Многима ће изгледати крајње чудно, нереално, чак невјероватно, али је, упркос томе, истинито да је извјештавање Радио-телевизије Републике Српске у протеклих двадесетак дана најчвршћи и најквалитетнији доказ нерада институција овог ентитета – од полиције, преко тужилаштва и судова, па све до појединих министарстава у Влади РС. Пише Слободан Васковић Узмимо, на примјер, случај Миће Мићића, […]

уторак, септембар 25, 2012 / 09:14

Многима ће изгледати крајње чудно, нереално, чак невјероватно, али је, упркос томе, истинито да је извјештавање Радио-телевизије Републике Српске у протеклих двадесетак дана најчвршћи и најквалитетнији доказ нерада институција овог ентитета – од полиције, преко тужилаштва и судова, па све до појединих министарстава у Влади РС.

Пише Слободан Васковић

Узмимо, на примјер, случај Миће Мићића, в.д. градоначелника Бијељине (који је и кандидат СДС-а за ту функцију): РТРС је (бар тако тврде) открио бројне малверзације са земљиштем у Бијељини,урбанистичким и осталим сагласностима; чак се и министарка Сребренка Голић једаред уживо јавила из Семберије да то све и потврди у „Дневнику“; све у свему антикриминална сапуница у најважнијој информативној емисији.

Чињеница је и да је РТРС извјештавао о Мићићевом, како тврде, незаконитом понашању и дјеловању на позицији начелника/градоначелника и прије двије године (у септембру) и прије четири године (опет у септембру) и…, али нико из институција РС све то вријеме није предузео ништа да се Мићићу стане у крај!

Закључак је јасан: РТРС ради свој посао, али МУП РС, Тужилаштво и остале бројне владине институције и инспекције не раде ама баш ништа и кључни су кривци за Мићићево харачење и растурање Бијељине. Виде то бројни неименовани интелектуалци, грађани, појединци…, сви они пишу РТРС-у, свјесни да институције не функционишу и да је Јавни сервис овдашњи „Елиот Нес“ и то увијек у септембру, током изборне кампање, што ће рећи свако двије године.

Нема сумње да ће се једна тако уважена медијска кућа, што РТРС свакако јесте, и њени још уваженији уредници једног лијепог дана досјетити да није проблем у Мићићу (или у фочаку Крсмановићу, који је, такође, најчешће у септембру под лупом РТРС-а), већ да „зец“ недјеловања лежи у „грму“ институција. Сходно томе, тог једног лијепог дана ће схватити да је коначно дошло вријеме да проговоре о нераду Станислава Чађе, Гојка Васића, Миодрага Бајића, Александра Џомбића, Сребренке Голић, Милорада Додика…, те бројних других функционера који већ годинама затварају очи пред РТРС-овим емисијама, посебно када они „раскринкавају“ разноразне мићиће?!

Е сад, има и оних злобника који тврде да од тог једног лијепог дана нема ништа, те да је РТРС-ово дјеловање синхронизовано са изборном кампањом СНСД-а (отуд увијек „мићићи у септембру“), па се мићићи мезете зато што не припадају тој странци, а и опасна су им конкуренција. Виде острашћеност и једноумље у чињеници да је главни антимићић извјестилац плаха Свјетлана Марковић, чији је муж Слободан, такође, Марковић шеф одборничког клуба СНСД-а у општини Бијељина, те кандидат ове странке на предстојећим локалним изборима за мјесто депутата у Скупштини Града.

Кад би тврдње злобника биле тачне, значиле би да се Јавни сервис злоупотребљава за личне/породичне обрачуне, те да је, када је Бијељина у питању, у служби фамилије Марковић и њених политичких циљева (као и циљева странке којој СМ припада), а то, сложићете се, ником разумном не пада на памет. Не, овдје је ријеч о сувом професионализму, а злобници нека мисле шта хоће и о РТРС-у и о септембру и равнодневници и дугодневници и зашто Васковић није објавио ништа већ шест дана…

Васковић није писао ништа претходних шест дана, јер је пажљиво анализирао извјештаје РТРС-а и закључио да та кућа, истина индиректно, најтеже критикује власт и показује сву њену неспособност, односно склоност ка манипулацијама и конструисању догађаја. А то је свакако функција Јавног сервиса – свима у брк (браво, браво, браво).

На мићићима је РТРС доказао неспосбност, а могло би се закључити, и корумпираност доброг дијела државног апарата, ту нема сумње. Истовремено, када сагледате извјештаје ове куће о хапшењу неколицине првака Социјалистичке партије, те раскринкавање отимачине земљишта од Дјечијег дома, а, на крају, и исисавање пара (1,8 милиона КМ) из „Јелшинграда“ (читај ГП Крајине) у режији групе окупљене око „Еуромотора“, не можете се отети утиску да је власт врло брижљиво планирала све ове „антикриминалне догађаје“ и темпирала их баш за септембар!

Тако је, на примјер, Срђан Љубојевић ухапшен баш пред септембар, иако се и у мају, јуну и јулу… знало да он отима од кога стигне, дрвопрерађивача првенствено, који су све уредно пријавили полицији; исто тако сада је, захваљујући извјештајима РТРС, познато да је Милован Черек дервентског базенџију черечио још од друге половине 2010. године, а МУП и Специјално тужилаштво реаговали су тек у септембру; „Еуромотор“ је новембра прошле године ојадио „Јелшинград“ (читај ГП Крајину) за 1,8 милиона КМ, а МУП РС реагује тек у септембру ове године; земљиште Дјечијег дома, према извјештајима и полиције и РТРС-а, узурпирано је још давне 2007., исплаћено почетком 2008., а полиција се сјетила тог предмета баш септембра 2012. године, и започела, како твде, борбу против „земљишне мафије“, (контра грађевинске се још не боре, јер, ваљда не стижу)?!

Набијеност РТРС-ових извјештаја бројним информацијама (заснованих на дојавама извора из МУП-а) и интензитет њиховог емитовања (у низу од неколико „Дневника“ заредом), чиме производе снажан притисак на одређене институције да промптно реагују и похапсе одговорне још овог септембра, зорно свједоче да су најодговорнији људи из МУП РС веома брижљиво планирали ове случајеве и одредили да се ка њиховом разрјешењу крене, а кад друго, већ у септембру!

То опет експлицитно потврђује да МУП РС борбу против криминала схвата на веома накарадан начин, односно као борбу за политичке интересе странке којој врх полиције припада. Да је другачије, борба МУП-а против криминала одвијала би се свакодневно, и у изборним и у неизборним годинама, и у јануару и у фебруару и мају…, а не би се брижљиво бирало неколико предмета којима се, осим напада на супарничке политичке странке, покушава прикрити и криминал у владајућим редовима („Пицин парк“).

Након свега, закључак је само један и он гласи да нема сумње да је МУП РС страначка фаланга, о чему је РТРС најбоље посвједочио и извијестио у протеклих двадесетак дана. Свака част, мајстори, ако им ви не дођете главе неће нико.



0 КОМЕНТАРА

 1. Dobar tekst, i nazalost, gola istina.
  A, sad jedan dobronamjeran savjet: Kada se obracas nekome koga postujes, kada govoris s nekim ukoliko ga postujes , izvadi ruke iz dzepova. Ruke u dzepovima su znak nekulture, ili omalovazavanje sagovornika, ili onoga kome se obracas.
  Cesto nisam htio ni da slusam tvoje komentare upravo zbog toga.
  Shvati ovo dobronamjerno!Pozdrav!

 2. Ова ствар се може гледати и другачије. Рецимо, да се РТРС, потпуно ставио на страну једне странке и њеног лидера. Срећа је г. Мићића, да РТРС на подручју општине Бијељина гледа занемарљив број људи, јер би имао грдних проблема, односно не ми имао никаквих шанси да поново буде изабран.
  Приватизација дописништва РТРС, у Бијељини, је опет у фону исте приче, о томе да се ова медијска кућа, ставила у службу једне странке. Па муж г.Марковић, је предсједник клуба одборника СНСД у Бијељини. А да о другим стварима не причамо, као што је „Светосавски бал“.
  О „криминалу“ са земљиштем(случајно знам) је упозната и министар Голић. Наравно није јој пало на памет, да реагује у оквиру својих надлежности. Зашто, јер су у неким зградама уграђени интереси од локалних СНСД, до шефова г.Голић.
  Кључни проблем је у РС стварање партијске државе.

 3. РТРС је најгора телевизија.Приказују антисрпске филмове и то прође некажњено.Једино је онај јадник Зоран Дотлић обрао зелен бостан, поднио оставку иако је био на боловању кад је филм приказан. Директор и уредници здушно прихватили,њих баш брига. Не осјећају се одговорним.
  Почели да емитују програм из новог дома, а дневник све досаднији, све улизивачкији. Додик тамо, Додик вамо…
  Шта гледаоци који плаћају тв претплату имају од тога што они емитују програм из новог дома.Зна се да је тај пројекат смишљен да би се директор који сједи у фотељи већ три мандата огребао за добру лову.

 4. Sta je ovo, pritajeni srebrenicki tenkista koji novinarstvo vidi kao silovanje i izivljavanje nad suznjima, kao profesiju za bogacenje reketiranjem, malo, kao napredovao? Ili je opet samo dobro maskiran, do daljnjeg. Sta se desilo sa poznatim „stilom 60 minuta“ zvanim „mafijasko-kriminalno-pljackasko- laktaske ubice paratvorevine republike srpske“? Sudovi naplacuju nevidjene klevete i jad od novinarstva, pa se sad mora raditi u rukavicama? Ili se postalo sofisticiranije pa je sad najzesca slozenica u ovom pamfeticu „stranacke falange“? A sve ostalo je, kao, intelektualno-analiticko promisljanje uz „prelucidnu dosjetku“ da RTRS nesvjesno raskrinkava institucije RS. Pa da, RTRS mora tako, baletancicu s falsifikovanim zivotom, kad ne moze direktno da udari po Srpskoj kao tvoja i Silajdziceva TV1. A sto se tice kvaliteta tvojih analiza i procjena, Republike Srpske, ove vlasti i nas nema, ne postojimo, vec tri i po godine. Iako sve to vrijeme, ustvari, napredujemo. Tako da su tvoje pisanje i prognoze meni, od tada, odlican pokazatelj da je u stvarnosti sve kontra od onog sto izneses. Tu nikad ne pogrijesim. E, na tome ti hvala. Nastavi tako, puno mi pomazes.

 5. нинабањалука – нек цркну гњиде и лажљивци.
  Курир је смеће које објављује само лажи.
  Ко су душмани то је посебна тема.
  Васковић који открива истину или Кусмукача и њен муж Давидовић који се продају да раде за власт,а на сва звона причају против Додика и свих који се боре за Републику Српску.
  Полако пукнуће и та тиква као што је пукла и са СДСом.

 6. вањакрајина и нинабањалука поздравите своју Кусмукачу с Романије и започетак научите је да је смијешна што покушава да омаловажи Васковића тим што је играо балет.То је жешћа умјетност и свакоме може да буде само плус у каријери,али не конта то махалуша са Романије.Да има мозга не би понављала нек цркну душмани,нико их на свијету нема више од ње.
  Није њој само Васковић трн у оку већ и она фина Жељка с телевизије и Милини савјетници Бокићка и Симић,сви који су се окупили око Додика,као и Вера Сајић а о Милици Џепини из Срне да говоримо.Зато Кусмукача највише и лаје и против Додика.

 7. Kako smo mi proklet narod, imas svoj javni servis i pljujes po njemu. Velicas covjeka koji pljuje po njemu! Kakvi smo i ne zasluzujemo ga! Lijepo molim, gledajte FTV i njihove vijesti! Sto gledate ako vam se nesto ne svidja! Ne birate sredstva i rijeci kada su u pitanju pripadnici vaseg naroda! Pa jadna li vam majka!? Ne znate da bi nas Vaskovic, da moze, sve za dorucak pojeo!? Posebno oni kojima je naklonjen! Jos ga velicate!

 8. Ја први пљујем по том ртрс режимски смрдљивом ртв сервису, најгори је, а зашто бих онда пљувао на неког другог ко исто тако пљује ртрс из својих разлога!

  Разлога за пљување тог шугавог режимског медија, никад не недостаје!

 9. prva linija, 26.09.2012. 16:01:44

  Не гледам ја њих, него они мој новчаник! Конташ?
  Они од мене траже паре, да их не гледам? Гдје то има, ја од њих не тражим ништа, ама баш ништа!

 10. Ako vec ne znate, rammstein, od onih 7 KM(nesto malo preko, ali zaokruzujem na sedam radi lakseg objasnjenja)koje dajete, 3 KM odlaze BH Televiziji, 2,50 za Federalnu, i RTRS-u ostaje 1,50 KM. Kontate! Zato Vas jos jednom molim, informisite se i procitajte poneku zakonsku odredbu! Iz ovoga valjda shvatate kome novca najvise dajete!

 11. Ма недам вама ни једног фенинга, разумеш ли!
  Један фенинг дати вама је превише, мене не интересује како ви то тамо дијелите, ја знам да ми једино они тј ртрс шаље пријаве код судије!
  Кад је тако, зашто ме онда они не оптуже за тих 1,50 км мјесечно него по цијелих 7 км за сваки мјесец??

 12. Vasa frustracija gospodjom Kusmuk je prestrasna. Najbolje od svega sto vas ona ne jebe ni dva posto. Zena ocito zna koliko zna i da joj je to jedina karta. Mali ste vi misevi za nju. A posebno za gospodina Davidovica. On je uvijek bio i ostao pravi gospodin. Bez mrlje. Uspjesan u svakom poslu. Kriminalac nije a samo kada je u ratu bio ministar vjera (budzet su vozali u gepeku) mogao je da ima gdje sta hoce. Dragan Davidovic je najmoralniji i najuspjesniji direktor Republike Srpske. Mada ova vlast kesira vise BN i ATV od svog Javnog servisa. Ipak je napravio cudo od zgrade do vrhunske opreme. Kapa dole. A dusmanima ostavite da pljuju pod anonimnim imenima po frontalima. Jedna jedina krivica Dragana Davidovica je sto je od Bokicka, Okicka, Simica, Zeljkica pravio novinare, ali nije uspio da ih dovrsi.

 13. Nasa TV Republike Srpske je nasa svetinja. Nemojte porediti nase patriote i divne novinare sa Vaskovic Slobodanom slugom sarajevske balijske carsije. Ako moze ikako da to srpsko djubre zaboravimo i da ga niko ne pominje vise. Eno mu Cavic Dragan i Srebrenica pa neka tamo sele. On zna put, kad ga je AID isluzio onda su mu montirali tenk da udje na njemu u Srebrenicu.

 14. Biser ne valja pred svinje bacati -davno su rekli neki pametni ljudi. Zato ne valjaju oni sto su zavrnuli rukave i napavili RTV dom da se Srpska ni pred kim ne postidi, a da navinari imaju tehniku i uslove i priliku da pokazu koliko vrijede. Mnogi su imali priliku da naprve novinarsko ime, ali nisu uspjeli i sada su im krivi Davidovic i Kusmukova. Sakrili su se kod Dodika i Dzombica pa sada pod tudjim imenom blate ljude oko sebe , kazu nam da ucimo tamo on nekih ljudi ,a kada ukucas njihova imena na google ne izbaci nijedno „stivo“ da ga procitamo osim neke pljuvacine ili tekstovi da su ti ljudi prekrsili zakon. Konacno Srpska ima svoj RTV dom , kad imas namjestaj lako je za razmjestaj. Ako program nije dobar, lako ce Davidovic da dovede eksperte. 😀

 15. николацам123 тебе Кусмукача очито није још добро обучила па си случајно открио и онима који не знају да уређује и Глас и Ртрс и забрањује неким људима од којих има комплекс да се појављују на јавном сервису.Хтјела је и Срну, па се зајебала. Не да Миле на Милицу Џепину. Бокићка је за разлику од ње образована, зна језике и одличан је новинар.Али не жуља Кусмукачу само то што она има више школе од ње,као и све те жене на које се обрушила.Боли њу и што је Бокићка њеном мужу док јој је био директор запала за оку,као што му је запала за око и лепа уредница Наталија,а кусмукача као свака друга жена свом мужу има страх да би нека од тих могла направити оно што је давно она направила његовој првој жени на Палама.То што се Бокићка није удала је њен избор, на такав начин као Кусмукуша могла се удати сто пута, али не би никад.
  А како изгледа кад сељанка опанак напапучи најбоље зна Кусмуча.Питајте њене комшије са романије како се облачила некад жена директора која се сад хвали да иде у Париз у шопинг.Зато јој је зинула гузица да Давидовић остане и трећи мандат.
  Даниеле тебе је за разлику од николицама нафиловала подацима типа колико жалосно мало пара ртрс добије.Јадно. Ваљда је и теби дала бар за сладолед,није лако трпити њене фрустрације.Је ли још лупа шаком у сто кад галами на новинаре као да су с оне стране Романије.

 16. Ој Милице, незналице

  У Црној Гори постојале су жене нарикаче да плачу над мртвима и за то су добијале паре. То можда и није нечасно, али од тебе која примаш плату од Републике Српске, а којој ништа ниси дала срамно је било шта о коме рећи. Мирјана Кусмук је рат прошла а њен муж као и она нагледали се мртвих и сузе лили над својим народом. Мирјана Кусмук је била опкољена и једва изашла из Санског Моста. Ти си се као спортски новинар појавила тек након рата и са својим бившим мужем пратила бокс мечеве. Он те је и учио спортској терминологији. Јесте био Муслиман, али није због тога крив. Телевизија РТ РС као и СРНА су институције. Нажалост, СРНА је била институција док ти ниси дошла.
  Е да се вратимо на почетак, на нарикаче. Сад корисници СРНЕ наричу над некадашњом лијепом српском агенцијом. Свима лажеш да контактираш са часним човјеком – предсједником РС Милорадом Додиком, плашеши новинаре у СРНИ да те звао предсједник. Додик нити те зна, нити је чуо за тебе. Ти си у Бањалуци позната само по трачевима, али постоје трачеви који имају и поучну улогу. Ти једино знаш, а можда ни то не знаш све, ко у Бањалуци с ким спава и ко с ким пије кафу. Немој се бавити новинарством. Трач је твоје најбоље занимање.
  Петар Марковић, друг Пере Симића и Биљане Бокић.

 17. Ој Милице, незналице

  У Црној Гори постојале су жене нарикаче да плачу над мртвима и за то су добијале паре. То можда и није нечасно, али од тебе која примаш плату од Републике Српске, а којој ништа ниси дала срамно је било шта о коме рећи. Мирјана Кусмук је рат прошла а њен муж као и она нагледали се мртвих и сузе лили над својим народом. Мирјана Кусмук је била опкољена и једва изашла из Санског Моста. Ти си се као спортски новинар појавила тек након рата и са својим бившим мужем пратила бокс мечеве. Он те је и учио спортској терминологији. Јесте био Муслиман, али није због тога крив. Телевизија РТ РС као и СРНА су институције. Нажалост, СРНА је била институција док ти ниси дошла.
  Е да се вратимо на почетак, на нарикаче. Сад корисници СРНЕ наричу над некадашњом лијепом српском агенцијом. Свима лажеш да контактираш са часним човјеком – предсједником РС Милорадом Додиком, плашеши новинаре у СРНИ да те звао предсједник. Додик нити те зна, нити је чуо за тебе. Ти си у Бањалуци позната само по трачевима, али постоје трачеви који имају и поучну улогу. Ти једино знаш, а можда ни то не знаш све, ко у Бањалуци с ким спава и ко с ким пије кафу. Немој се бавити новинарством. Трач је твоје најбоље занимање.
  Петар Марковић, друг Пере Симића и Биљане Бокић.

 18. Ој Милице, незналице

  У Црној Гори постојале су жене нарикаче да плачу над мртвима и за то су добијале паре. То можда и није нечасно, али од тебе која примаш плату од Републике Српске, а којој ништа ниси дала срамно је било шта о коме рећи. Мирјана Кусмук је рат прошла а њен муж као и она нагледали се мртвих и сузе лили над својим народом. Мирјана Кусмук је била опкољена и једва изашла из Санског Моста. Ти си се као спортски новинар појавила тек након рата и са својим бившим мужем пратила бокс мечеве. Он те је и учио спортској терминологији. Јесте био Муслиман, али није због тога крив. Телевизија РТ РС као и СРНА су институције. Нажалост, СРНА је била институција док ти ниси дошла.
  Е да се вратимо на почетак, на нарикаче. Сад корисници СРНЕ наричу над некадашњом лијепом српском агенцијом. Свима лажеш да контактираш са часним човјеком – предсједником РС Милорадом Додиком, плашеши новинаре у СРНИ да те звао предсједник. Додик нити те зна, нити је чуо за тебе. Ти си у Бањалуци позната само по трачевима, али постоје трачеви који имају и поучну улогу. Ти једино знаш, а можда ни то не знаш све, ко у Бањалуци с ким спава и ко с ким пије кафу. Немој се бавити новинарством. Трач је твоје најбоље занимање.
  Петар Марковић, друг Пере Симића и Биљане Бокић.

 19. николицам123 зар не видиш да те зајебавам-):D:D.
  Знам ја много кркана са Романије и врло добро како се мјењају њихова презимена,знам много Кусмуковки и Кусмукуша, али уз ону злу жену којој зло сијева из очију најбоље иде КУСМУКАЧА.
  Да није искомплексирана не би имала потребу да пише гдје је ишла у вртић и слично и сама за себе каже да је сарајевска раја.Прави људи из Сарајева никад не говоре одакле су, они се с њом исмијавају,као и са њеним облачењем.Памте је увијек масне косе у фармеркама које јој не стоје. Не зна се је ли смјешнија у њима или у костимима.Она некоме да прича о облачењу. Што више пара
  добија то веће промашаје на себи има.
  А како се постављају уредниици то најбоље она и њен Давидовић знају.Да им није Копање и да му не иду сваки дан на поклоњење, КУСМУКАЧА би чувала овце или плела вунене чарапе, а Давидовић био био наставничић историје у некој сеоској школи. Зато им је крив Додик, Васић, Јанко и Марко.. што нису питали њих и већ изабрали свој кадар.И што Џепина не да да јој се мијешају у уређивачку политику. Додик је изабрао људе и жене који имају оно што КУСМУКАЧА нема а то је диплома и коректност.Знају и Додик и Радмановић и Џомбић какво је она зло.Колико је новинара и уредника отјерала из Гласа и Независних којима није ни до кољена.
  Томе је дошао крај. КУСМУКАЧА је пукла ко диња.

 20. Citajuci ovu pljuvacinu, zapitao sam se u kakvom to blatu zivimo? Mene ne interesuju prljavstine, lazi, istine o Vaskovicima, Davidovicima, Kusmukovoj, Simicima, Dodikima, Dzombicima, Dzepinama, Bokickama i slicnima. Tih lazi ce uvijek biti kao sto ih je i bilo, ali u normalnim drustvima i kod normalnih ljudi to je ipak ostajalo van domasaja siroke javnosti.
  Otud se pitam koji je to motiv da intelektualac i knjizevnik, zbog kojeg sam ovdje, otvori portal na kojem dozvoljava da ovakav primitivizam dobije pravo javnosti. Ako je to njegov ludi performans kojim zeli da pokaze ko smo i kakvi smo i da se naruga drustvu, da ga ogoli i da nam u sirovom obliku, nerafinisanom, pokaze prljave duse i misao onda ce morati pristati da se pljuje i po njemu i njegovim najblizim. Danijele Simicu i „simici“ da li ste spremni na to?

 21. Ne zaboravljajte pocetni razlog ovog forumasenja – pisanije reketasa i novinara po zadatku Vaskovica, Cavicevog i Dzepininog druga. Ja kao Cavicev fan najbolje znam njegov poguban uticaj na gospodina Cavica koji godinama ne moze da ga se oslobodi. Bilo je rijeci i da se tu radi o ucjeni. Posto gospodinu Cavicu zelim sve najbolje, cesto je upozoravan na to, ali bezuspjesno. A Vaskovic je, uz ovakav nacin rada, najblaze receno u totalnom sukobu interesa. Za to me uopste ne bi bilo briga da to gospodinu Cavicu ne nanosi ogromnu stetu. Prvo, ako taj falsifikator vec radi medijsku kampanju za gospodina Cavica, sta ima da se intenzivno druzi sa Dzepinom koja je 100% rezimska? Drugo, zasto je taj Bakirov pa Senadov, sad postao i Silajdzicev novinar istovremeno kad je i sef informativne sluzbe DP-a i medijski savjetnik gospodina Cavica? To samo Cavicu ovdje steti i odnosi glasace. I trece, kako taj saradnik AID-a moze javno kritikovati RTRS, kakva god ona bila, kad istovremeno radi za TV1 Sanele Dzenkins, najjaceg svjetskog bosnjackog lobiste? Em sto nema sanse da bude objektivan da to kojim slucajem i zeli, em sto to nije politicki korektno, em sto se, opet, radi o teskoj zloupotrebi javne rijeci i profesije koja nije njegova. A na ovaj njegov komentar nemam komentara, osim – jeftin i proziran pokusaj pravljenja razdora medju rezimskim institucijama. Da je skolovaniji, i da ga je obucila kvalitetnija sluzba, pripadnicima tih rezimskih institucija ne bi iz njegovog teksta odmah bilo jasno da je o tome rijec.

 22. A do tada mozda i Bokicka shvati da je Dzepini samo link do sefa da sazna gdje se sef krece i sta namjerava da prenese svojim stvarnim sefovima, mafiozama oko Cavica i dalje prema Sarajevu. Ali to je vec njihov problem. Mi znamo. Oni su placeni da znaju, ali ili ne znaju ili mozda i znaju. Ko zna. Zao mi jedino gospodina predsjednika koji je okruzen i izbusen, a da i ne sanja.

 23. paraglajder,
  Nemoj više rasplakaćeš me, a vjerujem da će te predsjednik primiti da mu čitaš priče Mirjane Kusmuk. O Bože ima li te, šta sve neću pročitati, pa jel’ ovo moguće??? Nisam primjetila da si bez noge, ali da si bez mozga jesam 🙂

 24. stribor,
  Dobro je Mirice za večeras, nahvalila si se ženo, otkrij nam nešto novo o sebi :):):)pusti Čavu i Vaskovića, ti si naš idol :):):) o kako bi samo Srna procvjetala kad bi se ti tamo vratila – ali to neće biti više NIKAD :):):):):)na radost onih koji su tamo.

 25. Sta su toj Dzepini krivi Kusmukova i davidivoic. Nisu oni , nego ona, napisali prije dva dana da je Cadjo ministar inostranih poslova. Bez obzira ko te stiti, Dodik i Vasic, ti mora da znas posao.Ne mozes patrijarha nazvati vehabijom. Slovne greske su jedno, a materijalne sasvim drugo. Ali, stvari se mijenjaju. Uskoro na celo Srne dolazi covjek koji ima jako dobre veze i zna ko je Milica Dzepina. Dovodi urednicu koja nije opterecena Davidovicem i Kusmukovom, ne zanima je sta nosi Kusmukova, a Dzepina jos manje. Ovo nije informacija iz Male stanice niti ovalne sobe…B-)

 26. Aj ти Кусмукача спават,ако ти савјест допушта миран сан. Видиш да људи око тебе ипак нису толико лоши, нико није подсјећао на твоју ружну прошлост, сарадњу с Крајишником,ни Давидовићеву с Караџићем.Хајде бога ти ниси ни прва ни посљедња која је пресвукла дрес.
  Него ти опет казни Додика што те није послушао па отјерао Бокићку, Симића, Сајићку и Џепину… Пошаљи опет Дневном авазу или неком другом федералном медију неку прљавштину о Додику, оно што ти Копања никад не би објавио.
  :D:D:D

 27. nikolicam123 Sta ti mislis da sam ja kreten koji slusa instrukcije Milice Dzepine. Pa, sta ti mislis da sam se ja obrazovala da mi sef bude neko kome u CV stoji jedina preporuka-ja sam miljenica Milorada Dodika. Da smo svi u Srpskoj sa takvim CV nikada ne bi mogli da pisemo o odlivu mozgova u instranstvo. Cijela frka u Srni je sto Dzepina ne dozvoljava da se u Srnu dovedu mladi, talentovani i obrazovani ljudi koji znaju svoj posao. Kako bi onda mogla da vristi i postrojava ljude. Ovako, zatvorila je ljude u tor i glumi cobanicu. Zato i jeste Cadjo ministra diplomatije Srpske. Daj Boze da jednog dana bude, ali sada nije. Ako joj iz CV izbrisemo Dodika, nista ne ostane.:-o

 28. nikolicam123 Sta ti mislis da sam ja kreten koji slusa instrukcije Milice Dzepine. Pa, sta ti mislis da sam se ja obrazovala da mi sef bude neko kome u CV stoji jedina preporuka-ja sam miljenica Milorada Dodika. Da smo svi u Srpskoj sa takvim CV nikada ne bi mogli da pisemo o odlivu mozgova u instranstvo. Cijela frka u Srni je sto Dzepina ne dozvoljava da se u Srnu dovedu mladi, talentovani i obrazovani ljudi koji znaju svoj posao. Kako bi onda mogla da vristi i postrojava ljude. Ovako, zatvorila je ljude u tor i glumi cobanicu. Zato i jeste Cadjo ministra diplomatije Srpske. Daj Boze da jednog dana bude, ali sada nije. Ako joj iz CV izbrisemo Dodika, nista ne ostane.:-o

 29. Još se ja cijelu noć pitam, otkud Mira piše na Simićevom Frontalu? I tek sad spazih da ovog njenog nema više – oborili ga hakeri, sigurno neki iz Srne :):):):):). Jadan portal nije mogao podnijeti onolike Kusmukušine gluposti. Ali ovdje nisi Nidal Selin, Doris Vit, insajder iz Srne, već stribor, barselona, vanjakrajina, nikolicam123……. opasna si ti Mirice :):), ali čujem da te predsjednik nogirao iz Glasa 🙂

 30. кусмукача се није још пробудила.Она у 12 долази на посао, па није стигла дјеци да изда наређења да је бране и пишу како је она добра риба,највећи новинар, а њен муж једини поштен директор….
  Толико је поштен да се возају обоје службеним колима РТРС, путују, хране се у Интегри, све на рачун РТРС и грађана РС. Али џабе им кад су олош у души.

 31. Нисам био на овој теми, али када видех да се провлачи име М Џепине, запрепастих се.

  Све мислим има наде за ово друштво, али изгледа дефинитивно је крај, нема.

  Ово заиста пишем онако, неутрално, пошто дотичну познајем поодавно.

 32. Ништа ја ово не пратим. Неки ликови на овом порталу лијече своје фрустрације у вези Срне.

  Него, Вељо, видиш болан да су ове жене љуте. Боље ти је да се у њихову свађу не мијешаш, но се измакни па их пусти да оне то саме ријеше.
  Било би интересантније да може да се гледа а не само чита.
  B-)

 33. Mozete da pljujete koliko god hocete, Mirjani Kusmuk nema sta lose da se kaze kada je u pitanju novinarstvo! Zena razbija! Posmatrajte je kao novinara i urednika, a ne po tome cija je zena, drugarica, i sl… Ocigledno je da je ne vole zbog jakog profesionalizma! za srnu je vrsan novinar! uostalom ko za trenutnu srnu nije vrsan novinar!?

 34. prva linija,
  slazem se da Mirjana zna svoj posao. Zena zmaj, koja posjedujue znanje, zbog kojeg je kolege i cijene. Ovi sto pluju po njoj, poput Dzepine ne mogu joj ni pera odbiti, naprotiv, mogu da joj zavide na uspjesnoj karijeri i svemu sto je postigla.

 35. нека, алергичан сам на паучину. него, шта је то с тобом данас, пао ти укус? чувај се јбг, немој газирано B-)

 36. Jutros bas poranili Djepica i Vaskovic u onaj njihov „klub“. Valjda podnosenje izvjestaja. A, bogami, ima se i o cemu. Znaci sarajevski AID i dalje dobro placa cak i poluinformacije vezano za banjalucki politicki vrh.

 37. Moraju razraditi plan šta i kako dalje… Uočili su da su otkriveni. A mala je Banjaluka da se sakriju od nas koji smo je branili i odbranili. Naš interes je mnogo veći. Džepina je nevaspitana, neoprezna i, kao što vidimo, nije dorasla zadatku. Ženska patologija je čudo jedno. Opčinjenost pojedinim ličnostima dovodi je do propasti. Ovdje je toliko toga napisala da ne mogu da vjerujem da je neko dozvolio da osoba sa takvim vokabularom predstavlja jednu republičku agenciju. Najžalosnije je što je ona naučila da je plaćaju a da ništa ne radi, osim da trača i smišlja kome danas podmetnuti nogu. Sve ima svoj početak i kraj, pa tako i ona.

 38. Lično ne znam nijednu. Za gospođu Kusmuk sam čula, jer imam dosta prijatelja iz novinarske branše, a i većina portala kod nas i u Srbiji i Hrvatskoj prenosi njene tekstove i sjajne kolumne. Nekad se sa njom slažem, nekad ne, ali žena, što jeste jeste, zna znanje i to joj niko ne može osporiti.
  Za gospođu Džepinu nažalost nisam čula.Ono što me je najviše iznenadilo je to što ni poslije nekoliko pokušaja nisam uspjela da „izguglam“ nijedan tekst koji je gospođa Džepina napisala. Osim afera oko njenog imenovanja i vijesti da je osvojila drugo mjesto na takmičenju novinara u kuvanju, o njoj nošta nisam uspjela da nađem…. Da li je ona ikada pisala?

 39. Ја увијек кажем да си ти најоригиналнији лик на Фронталу, таман по мом укусу. То ја због њих, да се не препиру безвезе. Када је већ препирка… да се препиру с разлогом.

 40. Čitajući ove niske primitivne udarce jedno je jasno da na ovim portalima dopisuju bolesni ljudi. Ovdje nema dobrih ljudi same psihopate koje sipaju otrov i puste primitivnim strastima na volju. Bolje da potraže pomoć stručnjaka psihijatrijskog doktora i pokušaju da se spase. Ovim gadostima nikome ne mogu nauditi iako ne znam kakvi su opšte ljudi o kojima psihopate pišu. A ja mislio ovdje se vode intelektualni razgovori zbog Simića. Odoh ja među normalan svijet. Ovo je za prugaste košulje pa preko Vrbasa.

 41. anja banja luka, 28.09.2012. 00:31:09

  ма ја некако све мислим да њих 2 имају довољно разлога. мада нисам још сигуран, чекам да видим шта ће још бити.

  ********************
  – Ne znate da bi nas Vaskovic, da moze, sve za dorucak pojeo!?
  – Dragan Davidovic je najmoralniji i najuspjesniji direktor Republike Srpske.
  – Nasa TV Republike Srpske je nasa svetinja. Nemojte porediti nase patriote i divne novinare sa Vaskovic Slobodanom slugom sarajevske balijske carsije.
  – Cula seljanka iz Verica za luj viton, pa se Uzvitonila
  – То што се Бокићка није удала је њен избор, на такав начин као Кусмукуша могла се удати сто пута, али не би никад.
  – Išla je u vrtić na Pofalićima kod fabrike duvana. Izlazila samo gdje izlaze pismena gradska raja
  -To je ono što znam o ovoj humanoj ženi i velikom novinaru.
  – Додик нити те зна, нити је чуо за тебе.
  – Znam da je napravila Nezavisne i od Glasa sjajne novine. I to svi u profesiji znaju.
  – Polako se počinje shvatati da je njena navodna odanost vlasti samo jedna dobra farsa…
  – Mi znamo. Oni su placeni da znaju, ali ili ne znaju ili mozda i znaju. Ko zna. Zao mi jedino gospodina predsjednika koji je okruzen i izbusen, a da i ne sanja. (чују, а не виде оп.а.)
  -Jadan Dragan šta ga snađe, pa takvu budalu oženi, pored onakve gospođe s kojom ima dvoje sjajne djece.
  -Uskoro na celo Srne dolazi covjek koji ima jako dobre vezе (:О)
  -нико није подсјећао на твоју ружну прошлост, сарадњу с Крајишником,ни Давидовићеву с Караџићем
  – Mirjani Kusmuk nema sta lose da se kaze kada je u pitanju novinarstvo! Zena razbija! Ocigledno je da je ne vole zbog jakog profesionalizma! (очигледно! оп.а.)
  – A mala je Banjaluka da se sakriju od nas koji smo je branili i odbranili. Naš interes je mnogo veći.
  – Pa da ti možeš samo čuti šta predsjednik Mile misli o tebi, ne bi oka više sklopila
  ***********************************

  :D:D:D:D:D

 42. Molim vas, ako moze bez insinuacija, pogrdnih naziva i netacnih tvrdnji. To sto spominjete Dzepinine veze s Cavicevim tajkunima nije tacno. Ne radi se o mnozini, moze se steci dojam da ih ima mnogo, nego samo o dvojici. I oni nisu „Cavicevi tajkuni“ nego njegovi finansijeri. I nije u semi istovremeno s obojicom. Jedan, koji uostalom vise ne podrzava gospodina Cavica finansijski, joj je bivsi. A ovaj, sto je neki dan bila s njim, pomaze kampanju gospodina Cavica, ali s njim povremeno bude jos jedna bivsa novinarka „Glasa“. Tako da ne brinete previse za Cavica i njegovu kampanju, jos on ima dobre izvore informacija, kao i uvijek sto je imao.

 43. zasto u isti kos stavljati M.Kusmuk i Dzepinu, zasto uopste porediti njih dvije, pa koga god da poredite za Micom to je za njega ili nju uvreda u startu! Mirjana je po rodjenju ovu nadmasila! A tek danas gdje je u odnosu na nju!? U stvari, Mici bi trebala biti cast u kontekstu sa kojom licnoscu i novinarskom velicinom se spominje! neka se mica drzi davanja izjava samoj sebi!

 44. Ljudi – Stevandić u javnost iznosi namaštane rezultate (koje je sanjao) anketa da bi zavarao građane Banjaluke ko je istinski opozicioni kandidat!

  STEVANDIĆ JE OD 2006 GOD ZA TRI IZBORNA CIKLUSA PROMIJENIO TRI POLITIČKE STRANKE:
  2006 – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
  2008 – SRPSKA STRANKA RS
  2010 – SDS

  NA ZADNJIM OPŠTIM IZBORIMA 2008 GOD KAO KANDIDAT ZA SKUPŠTINU GRADA BL OSVOJIO JE VJEROVALI ILI NE: 377 GLASOVA!!!
  EVO LINK:
  http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Candidates.asp?PartyCode=A14&LevelCode=034SG&glasovi=1287

  I ON HOĆE DA BUDE GRADONAČELNIK???

 45. Веља Сикирица, 28.09.2012. 13:58:21

  Имаш пет млаких Нектара! :D:D:D:D:D

  Погледај још овај коментар prva linija, 28.09.2012. 22:20:09. А видим да се под тим ником велича и СНСД. Наградно питање гласи:

  КО ЈЕ ОРГАНИЗОВАО СНСД ПРОПАГАНДУ НОВОРЕГИСТРОВАНИХ КОМЕНТАТОРА НА ФРОНТАЛ.РС?

 46. sljedeci put slikaj tu cetvorku. Vidi se kakav uticaj tenkista iz prikrajka ima na Džepinu. Njen vokabular sve govori :D:D:D:D:D… Zbog njenog ponašanja sumnjam da tu ima nekih ljubavno-seksualnih odnosa 😉

 47. Pa ne trebaš valjda sebi sama govoriti koga ćeš slikati? A de nam otkrij Miro, Mirice, gdje se sastaje ta četvorka da i mi vidimo. Nemoj biti tako sebična, hoću i ja da vidim:)koji klub je u pitanju Miro?

 48. Морам радити пресинг на женетинама стотим коментаром.Сад се такозвана ВањаКрајина пердставила иако није рекла име и презиме.Каква тука.Толико о њеној интелигенцији.Знао сам да је кампања прљава захваљујући њој.Какав болестан ум.Параглајдеру моја прабаба је усликала ту четворку:
  http://mediacdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/347/4451/original.jpg

  Вељо,да идемо у ајдуке?

 49. vanjakrajina, 29.09.2012. 11:34:04

  Nije to klub, nego „klub“, je l tako? To je ono mjesto gdje najcesce od tih nabrojanih Vaskovic svraca? Znam, i ja sam tu cesto vidjao Dzepinu i njega. Ali da znas, taj sto ga spominjes kao „Cavinog obavjestajca“ jeste pripadnik jedne bivse sluzbe, ali nije Cavicev. I sad radi za jednu grupaciju, a sa gospodinom Cavicem je samo poznanik. Pa ne moze bas sve na Cavicevu dusu. Provjerite malo bolje neke njihove druge veze i linije.

 50. drazen78bl, 29.09.2012. 10:57:45

  може, само немој фрешеве B-)

  почели су се расипати по осталим темама, треба то држати овде.

  џони, па ја у хајдуцима откако је бањалука пала, 97..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *