Још мало Андрићграда: Гради се по плану, отворена главна улица

У граду посвећеном једином српском нобеловцу отворена главна улица са дућанима и галеријом. На измаку године, Андрићград у Вишеграду градитељски је готово потпуно уобличен. Отворена је и главна улица са дућанима и галеријом и, мада још недостају Академија, Институт, православни храм и бедеми који ће опасати ту тврђаву умјетности, она је већ почела свој живот. […]

недеља, децембар 30, 2012 / 19:35

У граду посвећеном једином српском нобеловцу отворена главна улица са дућанима и галеријом.

На измаку године, Андрићград у Вишеграду градитељски је готово потпуно уобличен. Отворена је и главна улица са дућанима и галеријом и, мада још недостају Академија, Институт, православни храм и бедеми који ће опасати ту тврђаву умјетности, она је већ почела свој живот.

"За Видовдан ћемо великом премијером ‘На Дрини ћуприја’ отворити позориште и оно што је започето само ћемо наставити. То је живот који подразумијева све институције које имају европски градови", каже аутор пројекта Емир Кустурица.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је "увјерен да нема ниједног разлога да се посумња" да ће до 28. јуна 2014. године овај пројекат бити завршен и додао да је "Андрићград најважнији пројекат ове врсте који је Република Српска икада направила".

Град са погледом на ћуприју, већ је постао туристичка атракција – долазе гости из Европе, али и из Јапана и Израела. За само четири протекла мјесеца, Андрићград је имао 29.000 посјетилаца.0 КОМЕНТАРА

  1. А међу тим дућанима у главној улици, има ли какав Конзум, Меркатор, Делта-зекстра-макси, Оби, Певец и нешто слично „еуропско“, па и бечки бал да се организује?

  2. Exu, sretn ti noooova bila onoliko koliko je to lijepo i dobro od naroda otimati i praviti jerinineemirgradove, sve ti zdravo i veselo bilo onako kako nama tvoj dodo želi i radi, bio dužan ti i tvoja bepčad onako i onoliko dugo koliko nas dodo tvoj zaduži, a prijatelji ti bili poput libermana pa tražili od tebe i tvoje djece da poharaš očevinu i djedovinu i dadneš njemu. Ti to odveć hvališ pa neka ti bude baš onako kako kažeš da je dobro.

  3. Приједор,
    разумијем да си огорчен на Фирчија, али брате мили, досадио си. Како кукаш , мораћемо од браће Турака позајмити још једног Скендера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *