Јакобсен сјајан на старту четри скакаонице

Норвешки скакач Андерс Јакобсен тријумфовао је на првим скоковима 61. издања турнеје “Четири скакаонице”, одржаним у њемачком Оберстдорфу. Јакобсен је до прве побједе после скоро три године, а седме укупно, дошао укупним скором од 308,6 бодова и скоковима од 138 и 139 метара. Друго мјесто, са 11,6 бодова заостатка, заузео је водећи у генералном пласману […]

недеља, децембар 30, 2012 / 17:44

Норвешки скакач Андерс Јакобсен тријумфовао је на првим скоковима 61. издања турнеје “Четири скакаонице”, одржаним у њемачком Оберстдорфу.

Јакобсен је до прве побједе после скоро три године, а седме укупно, дошао укупним скором од 308,6 бодова и скоковима од 138 и 139 метара.

Друго мјесто, са 11,6 бодова заостатка, заузео је водећи у генералном пласману Свјетског купа Грегор Шлиренцауер, док се на трећем степенику побједничког постоља нашао Нијемац Зеверин Фројнд.

Рус Димитријев Васиљев је на крају морао да се задовољи четвртим мјестом, испред Норвежанина Тома Хилдеа, који је прије тачно годину дана доживио тежак пад у Оберстдорфу, Симона Амана из Швајцарске и Аустријанца Мануела Фетнера. Прву десеторицу на првом такмичењу Новогодишње турнеје комплетирали су још један аустријски скакач Андреас Кефлер, Нијемац Михаел Нојмајер и Руне Велта из Норвешке.

Прва рунда Новогодишње турнеје протекла је у знаку потпуне доминације Јакобсена, који је после дуго времена подсјетио на своје најбоље дане. Норвежанин је био без премца у обе серије и заслужено је славио испред двојице скакача од којих се, ипак, више очекивала побједа због резултата у досадашњем дијелу сезоне. Јакобсен је имао доста проблема са формом последњих година, али је у Оберстдорфу сасвим заслужено дочекао својих пет минута.

Такмичење у Оберстдорфу је обиљележио промјенљив вјетар, због чега су поједини тренери тактички поступили и тражили помјерање капија да би омогућили што боље услове својим скакачима. У првој рунди, у дуелима, није било великих изненађења, али као једно може да се окарактерише елиминација побједника из 2011. године Томаса Моргенштерна, којег је баш вјетар много коштао.

Наредна станица турнеје „Четири скакаонице“ је Гармиш-Партенкирхен, где су скокови на програму првог дана Нове 2013. године. Три дана касније турнеја се сели у Аустрију, у Инсбрук, да би домаћин великог финала 6. јануара био Бишофсхофен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *