Изворни Гојко Кличковић: Прије два мјесеца био против своје нове странке

Гојко Кличковић, један од оснивача СДС-а и бивши премијер Републике Српске, ових дана се појавио у јавности као промотер нове странке – Прве СДС, иако је у почетку био критичар те идеје заступајући јединство унутар СДС.

субота, август 19, 2017 / 22:20

– Неко каже ви сте Додикови, неко Вукотини, али нисмо ничији. Да можемо са Додиком, већ бисмо ишли, а да можемо са Вукотом, не бисмо одлазили, казао је Кличковић на прес конференцији у Бањалуци на којој је заједно са Рајком Паповићем најавио скоро оснивање Прве СДС.

Паповић је на тој конференцији изнио тврдњу која не стоји, барем када је ријеч о Кличковићу.

– Неваљали синови СДС-а никада нису оснивачима дали могућност да буду враћени у странку, рекао је, између осталог Паповић.

Гојко Кличковић се вратио у СДС након што га је 2010. Суд БиХ ослободио оптужбе за ратне злочине, што је потврдило и Апелационо вијеће тог Суда 2013. године.

У међувремену, био је кандидат за предсједника СДС 2011. године и противкандидат Младену Босићу, а на локалним изборима 2012. изабран је за начелника Крупе на Уни. У трци за још један начелнички мандат 2016. изгубио је од Младена Кљајића из ДНС освојивши само 386 гласова.

У једној од објава на Фејсбуку из јуна ове године, Кличковић је чак јавно критиковао најаву оснивања Прве СДС, заговарајући јединство унутар СДС.

-Видим, почеле су опет приче о новој фракцији СДС-а (Прва СДС), коју вјероватно креирају неки режимски медији, опет уплићући и мене у причу. Ја свакако не желим расколе у СДС-у, нити радим на томе, навео је Кличковић на ФБ.

Зашто је у међувремену окренуо плочу, избрисао објаву са ФБ профила и ушао у Иницијативни одбор за оснивање Прве СДС, још није јавно објаснио.

Кличковић је, иначе, званично још предсједник ОО СДС Крупа на Уни иако је, незванично, најавио иступање из те странке на Видовдан ове године.2 КОМЕНТАРА

  1. Pa otkako nije vise neuspjesni nacelnik u Hasanima gdje ni Brankovu rodnu kucu nije obnovio , Goja tvrdi pazar. Mora se od necega zivjeti.
    Ipak ja sam mislio da ce prici Fikretu Abdicu sa obzirom na njih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *