Извјештај против Химза Селимовића за ратне злочине у Горажду

Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ у оставци Химзa Селимовића због ратног злочина над Србима на подручју Горажда, сазнаје „Глас Српске“ од извора блиског Тужилаштву.  Осим Селимовића, пријављени су и недавно смијењени начелник Сектора полиције Федералне управе полиције Един Врањ и […]

субота, март 1, 2014 / 20:33

Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ у оставци Химзa Селимовића због ратног злочина над Србима на подручју Горажда, сазнаје „Глас Српске“ од извора блиског Тужилаштву.

 Осим Селимовића, пријављени су и недавно смијењени начелник Сектора полиције Федералне управе полиције Един Врањ и још 11 особа, а од 13 особа првоосумњичени је Селимовић, а другоосумњичени Врањ.

Извор овог листа појашњава да су током напада војних и полицијских снага које су припадале Армији БиХ у мјесту Стрмица, Међеђа и другим мјестима са тог подручја, а касније у згради горажданског ЗОИЛ-а, Селимовић и Врањ заједно са осталим припадницима Армије учествовали у психичком и физичком малтретирању Срба.

Извор додаје да су они, према изјавама свједока, у периоду од јануара 1993. до октобра 1994. године учествовали у различитим тортурама, физичким и психичким злостављањима заробљеника Војске Републике Српске и цивила српске националности.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је "Гласу Српске" да су у Тужилаштву прије неколико дана запримили извјештај који се односи на ратне злочине на подручју Горажда, али да више детаља не могу дати.

На подручју општине Горажде у протеклом рату убијено је неколико стотина српских цивила, од којих су многи прошли кроз логоре који су се налазили у просторијама МУП-а, у згради ЗОИЛ-а, те у Мујкановићима и штампарији у Витковићима.0 КОМЕНТАРА

  1. Срамота, да ратни злочинац обавља овако значајну дужност. А безбједносне провјере које ради СИПА за сваког запосленог у заједнички институцијама. Значи, оне се раде само за Србе. Мода је г. Селимовићу, неко дојавио за ово па је брже боље поднио оставку.

  2. Veci zlocinac od njega je Bakir Izetbegovic, clan Predsjednistva BIH, koji je doveo mudzahedine da se bore za Bosnu.. koji je huskao na Srbe.. svercovao oruzjem.. zatim Semsudin Mehmedovic, ratni zlocinac kojeg stiti SDA! Zlatko Lagumdzija koji se tu nasao slucajno… kad bi sutra poceli sa hapsenjem ratnih zlocinaca iz Sarajeva morali bi prvo pohapsiti pola politicara i tzv. „Privrednika“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *