Израел забранио улазак за 100 пропалестинских активиста

Израелске власти забраниле су данас улазак за око 100 пропалестинских активиста, укључујухи тројицу Американаца, који су покушали да уђу на Западну обалу из Јордана, рекла је њихова лидерка. Францускиња Оливиа Земор која је организовала кампању „Добродошли у Палестину” казала је да израелске власти нису ништа питале и да су само у пасоше удариле печат „улазак […]

понедељак, август 27, 2012 / 06:54

Израелске власти забраниле су данас улазак за око 100 пропалестинских активиста, укључујухи тројицу Американаца, који су покушали да уђу на Западну обалу из Јордана, рекла је њихова лидерка.

Францускиња Оливиа Земор која је организовала кампању „Добродошли у Палестину” казала је да израелске власти нису ништа питале и да су само у пасоше удариле печат „улазак забрањен”, без икаквог објашњења, пренио је Асошиејтед прес.

Она је раније рекла новинарима у јорданској пријестоници Аману да је група намјеравала да испоручи једну тону залиха за палестинску дјецу у избјегличким логорима у Витлејему.

Израел, који контролше прелаз Мост Аленби, раније је блокирао сличне протесте на свом аеродрому крај Тел Авива и у лукама крај појаса Газе. Земор је казала да активисти траже да Израел гарантује слободу кретања Палестинцима и њиховим посјетиоцима. Неки су такође захтјевали дизање израелске блокаде појаса Газе.

Она је рекла да је група, у којој су активисти у добу од 10 до 80 година, мирољубива и ненаоружана. Прецизирала је да је заправо само неколико активиста покушало да пређе мост, али им је наређено да се врате у Јордан.

Према њеним ријечима, аутобуси са активистима, уз пратњу специјалних јединица јорданске полиције за растурање нереда, враћени су ка Аману. Група је изразила наду да ће посјетити палестински избјеглички логор крај Амана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *