Израел тестира СМС систем упозоравања на ракетни напад

Израел је започео тестирање СМС система за упозоравање јавности на ракетне нападе, у тренутку када израелски медији из дана у дан извјештавају о могућем удару на иранска нуклеарна пастројења ове јесени. Израелски премијер Бењамин Нетањаху оцијенио је, тим поводим, да је Израел забиљежио „значајан напредак” у цивилној заштити, поменувши антиракетне системе „гвоздена купола” и „ероус”. […]

понедељак, август 13, 2012 / 08:10

Израел је започео тестирање СМС система за упозоравање јавности на ракетне нападе, у тренутку када израелски медији из дана у дан извјештавају о могућем удару на иранска нуклеарна пастројења ове јесени.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху оцијенио је, тим поводим, да је Израел забиљежио „значајан напредак” у цивилној заштити, поменувши антиракетне системе „гвоздена купола” и „ероус”.

„Постигнут је значајан напредак у нашем нивоу одбрамбене способности на домаћем фронту са ‘гвозденом куполом’ са ‘ероу’ системом), који се односи на заштиту и склоништа у унапријеђеним системима за упозоравање и другим областима”, рекао је он на почетку сједнице владе.

Нетанијаху је, међутим, упозорио и на другу пријетњу, различиту по свом обиму и суштини, истакавши да се Ирану не смије никада дозволити да има нуклеарно оружје.

Систем чије је тестирање почело биће оперативан до краја септембра, преносе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *