Изетбеговић: СДП ће изгубити изборе

СДП ће на предстојећим локалним изборима доживјети пораз, јер је за двије године владавине направио превише грешака и премало добрих потеза,сматра потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић. Он је навео да СДА још није заузела дефинитиван став да ли ће њени посланици у парламенту БиХ гласати за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије због његовог неуставног […]

субота, август 18, 2012 / 09:14

СДП ће на предстојећим локалним изборима доживјети пораз, јер је за двије године владавине направио превише грешака и премало добрих потеза,сматра потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић.

Он је навео да СДА још није заузела дефинитиван став да ли ће њени посланици у парламенту БиХ гласати за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије због његовог неуставног дјеловања у вези са инструкцијом представнику Сталне мисије БиХ при УН да током гласања у Генералној скупштини УН подржи Резолуцију о Сирији.

"Нисмо још заузели дефинитаван став, али је сасвим јасно да се Лагумџија у улози најутицајнијег лидера у постизборним коалицијама није снашао, да је срљао из грешке у грешку и да сноси највећу одгворност за стање у земљи“, рекао је Изетбеговић за сарајевско "ОСлобођење".

Изетбеговић, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ, додао је да политика Златка Лагумџије не може извући БиХ из кризе, те да је то јасно и његовим симпатизерима и гласачима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *