Изетбеговић призива ванредне изборе

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је да највећу кривицу за стање у Босни и Херцеговини, „за свађу свакога са сваким, сноси онај ко је добио највише гласова на прошлим изборима, а то је СДП и Златко Лагумџија”. „Вријеме је да се ту нешто мијења. Мислим да би ванредни избори били рјешење. Сигуран […]

понедељак, август 13, 2012 / 23:24

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је да највећу кривицу за стање у Босни и Херцеговини, „за свађу свакога са сваким, сноси онај ко је добио највише гласова на прошлим изборима, а то је СДП и Златко Лагумџија”.

„Вријеме је да се ту нешто мијења. Мислим да би ванредни избори били рјешење. Сигуран сам да би гласачи после двије године искуства, оваквог какво су имали са СДП и Лагумџијом, добро размислили коме ће повјерити будућност”, рекао је Изетбеговић.

Он је оцијенио да оно што министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија двије године ради није у реду.

„То су политички преокрети, хирови, час је са ХДЗ, час је против, час је са нама, час је против”, рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је рекао да се „не може рећи да је Лагумџија погријешио” када је представнику Мисије БиХ при Уједињеним нацијама наложио да гласа за Резолуцију о Сирији.

Он је рекао да је Лагумџија имао његову инструкцију да поступи како је поступио.

„То је све било у оквиру раније договорених ставова о Сирији”, рекао је Изетбеговић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *