Изборна кампања у дистрикту – активности СДС, СНСД, СДП

Да Српска демократска странка има пуну подршку мјештана брчанског насеља Крепшић, доказ је и синоћњи предизборни скуп, на коме су се становници овог насеља одазвали у завидном броју, те са одушевљењем поздравили и кандидате са листе и приоритетне циљеве странке у наредном периоду. Боро Којић, кандидат за посланика у Скупштини Брчко дистрикта истакао је да […]

петак, септембар 21, 2012 / 16:05

Да Српска демократска странка има пуну подршку мјештана брчанског насеља Крепшић, доказ је и синоћњи предизборни скуп, на коме су се становници овог насеља одазвали у завидном броју, те са одушевљењем поздравили и кандидате са листе и приоритетне циљеве странке у наредном периоду.

Боро Којић, кандидат за посланика у Скупштини Брчко дистрикта истакао је да СДС на својим предизборним скуповима не говори и не критикује друге политичке странке, ни српске, ни бошњачке, ни хрватске, али се ипак осврнуо на неке дискусије са њихових окупљања, на којима се често говори да они више неће дозволити да градоначелник Брчког буде Србин, посебно Србин из Вареша, Буквика, Српске Вароши.

Зато, нагласио је Којић, Срби у дистрикту морају бити усаглашени седмог октобра, јер само тако могу спријечити опструкције у раду српских представника у Парламенту, који су се са тим суочили када су хтјели основати Љубљански универзитет и покренути пројекат заобилазнице.

Носилац листе Милан Пурић обраћајући се присутнима истакао је да није свеједно како гласати у Брчком на дан избора и да очекује да СДС и убудуће буде најјача српска политичка странка у Брчком.

Плазуље – СДС

Након Крепшића, кандидати и програм СДС представљени су и мјештанима МЗ Плазуље, којих на овом скупу није фалило, што потврђује да СДС и у овом брчанском насељу ужива поштовање и симпатије грађана.

Свјетлана Чивчић, кандидат СДС за посланика у Скупштини дистрикта истакла је да се по доласку на мјесто шефа Одјељења за урбанизам и просторно планирање заложила за израду и доношење регулационог плана којим су све претходне забране по питању градње у Плазуљама сведене на свега 10 м око бунара, које ће тамошњим мјештанима послије дугог времена, омогућити живот достојан човјека. Она је напоменула, да је нацрт регулационог плана становницима дистрикта стављен на увид у Дому културе у наредних 30 дана.

Носилац листе др Милан Пурић истакао је да су проблеми са којима су се суочили мјештани Плазуља један од доказа да су Срби у Дистрикту, све до прије три године, били у неравноправном положају у односу на друга два народа. Но, та равноправност, додао је др Пурић, није постигнута у оним сегментима друштвеног живота у којима нису управљали представници срспког народа, те позвао грађане да изађу на изборе и гласају српски.

СНСД: Нашим амандманима уложили смо пола милиона марака у Горњи Брезик

Око пола милиона конвертибилних марака, колико је амандманима СНСД-а на буџет Брчко дистрикта, у протекле четири године уложено у Мјесну заједницу Горњи Брезик, помогло је развоју овог подручја те квалитетнијем и бољем животу грађана, речено је на предизборном скупу коалиције СНСД-ДНС којем је присуствовао велики број мјештана.

Након представљања кандидата, становници Горњег Брезика истакли су да ће и на овогодишњим локалним изборима подржати СНСД, односно коалицију са ДНС-ом јер ће, како су нагласили, на тај начин допринијети јединству српских странака.

Носилац листе СНСД-ДНС Ђорђа Којић рекао је да ће се СНСД и у наредним годинама борити за рјешавање највећих проблема са којима се суочавају грађани Брчког од којих је свакако највећи незапосленост.

Кандидати су позвали брезичане да присуствују централном предизборном скупу СНСД-а у уторак 25. 9. 2012. године у 16,30 часова на стадиону малих спортова Блатуша, на коме ће говорити предсједник СНСД-а Милорад Додик.

 

СДП: Убједљиво ћемо тријумфовати на Бродуши

Пред више десетина окупљених у дому Мјесне заједнице Бродуша брчанска Социјалдемократска партија је уприличила нови предизборни скуп на коме су говорили кандидати са листе за предстојеће изборе, те потпредсједник СДП-а Босне и Херцеговине Мирсад Ђапо.

Обраћајући се мјештанима са свог подручја, Аднан Драпић је поручио да вјерује како ће СДП на Бродуши, као и у свим ранијим приликама убједљиво тријумфовати, те да ће градоначелник СДП-овац поново Брчко прије свега економски оживјети отварањем нових радних мјеста.

Примаријус др Фадил Табаковић између осталог је рекао да ће се, ако буде посланик у Парламенту Дистрикта, залагати за усвајање регулационих планова који осигуравају инфраструктурно јачање и подручја Бродуше.

Примаријус др Ибрахим Камењашевић у свом се обраћању осврнуо и на слогане неких политичких странака питајући да ли примјерице слоган “Кућа до куће српска” значи да кућа Бошњака, па и овдје у Брчком, неће бити? “Док је СДП-а и нас то се сигурно неће и не може десити”, рекао је Камењашевић.

Професор др Мустафа Синанагић сигуран је да економски програм СДП-а има шансу за потпуну реализацију јер, поред чињенице да постоје експерти који га знају провести, он је “осуђен на успјех” јер се ослања на људе који истински, не само живе овом граду, већ га и најискреније воле, а то су обични грађани – Брчаци који подржавају СДП, казао је Синанагић.

Потпредсједник СДП-а БиХ Мирсад Ђапо је у свом обраћању још једном подсјетио да су протекле четири године само за заборав јер у њима ништа није урађено за добробит грађана, за разлику од ранијих периода када је градоначелник био из СДП-а.

“Сигуран сам да ће након овог 7. октобра градоначелник поново бити СДП-овац”, истакао је Ђапо, позвавши грађане да изађу на изборе и изразивши увјерење да ће гласати за оне који су у најтеже вријеме, оно ратно, били са њима, а не за оне који су тада били далеко у европским земљама, заједно са својим породицама, далеко од свих оних који су се од почетка борили за Брчко и за Дистрикт.0 КОМЕНТАРА

  1. Прича се, да у Брчком, велики проценат Срба неће ни излазити на изборе, јер немају за кога да гласају, да ли је ико провјеравао ову информацију? Мислим да су, на велику жалост, можда и у праву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *