Иванишевић: Више од пола погинулих Сарајлија су српски цивили

Директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић изјавио је да су убијени српски цивили представљали најмање половину од укупног броја жртава у Сарајеву за вријеме протеклог рата. Према подацима Института, каже Иванишевић, број убијених сарајевских Срба износи око 7.500. "Ако је, према неким процјенама, од 1992. до 1995. године у Сарајеву […]

понедељак, март 18, 2013 / 09:44

Директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић изјавио је да су убијени српски цивили представљали најмање половину од укупног броја жртава у Сарајеву за вријеме протеклог рата.

Према подацима Института, каже Иванишевић, број убијених сарајевских Срба износи око 7.500.

"Ако је, према неким процјенама, од 1992. до 1995. године у Сарајеву погинуло око 11.000 људи, то практично значи да је више од половине тог броја било Срба", рекао је Иванишевић за "Прес".

Он истиче да посједује бројне доказе према којима је скоро половина Бошњака који су страдали у Сарајеву убијена у међусобним обрачунима.

Највећи број сарајевских Срба, наглашава Иванишевић, убијен је у својим кућама, затворима и логорима. Тврдње да су их убили они који су Сарајево држали под опсадом три и по године, Иванишевић је назвао потпуним бесмислицама.

Иванишевић је истакао да готово нико не говори како се у укупан број страдалих цивила у Сарајеву покушавају уврстити и Бошњаци из сарајевских сеоских подручја, који су погинули приликом напада на српске општине и насеља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *