Иванић честита новинарима Дан слободе медија

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио је поводом 3. маја, Свјетског дана слободе медија, честитку новинарима, уредницима и власницима медијских кућа, те новинарским удружењима у цијелој БиХ уз поруку да је слобода медија предуслов за изградњу демократског и цивилизованог друштва. Иванић је медијским радницима пожелио да наставе његовати високе стандарде професионалног, одговорног […]

понедељак, мај 2, 2016 / 10:19

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио је поводом 3. маја, Свјетског дана слободе медија, честитку новинарима, уредницима и власницима медијских кућа, те новинарским удружењима у цијелој БиХ уз поруку да је слобода медија предуслов за изградњу демократског и цивилизованог друштва.

Иванић је медијским радницима пожелио да наставе његовати високе стандарде професионалног, одговорног и непристрасног новинарства.

"Подржавам слободу медија и снажно се противим свим облицима пријетњи, притисака и угрожавања безбједности новинара", наводи Иванић у честитки, истичући да су новинари у БиХ изложени додатним изазовима, јер је ова професија, без обзира на сложеност посла и одговорност коју јавна ријеч носи, на листи најслабије плаћених.

Иванић је подржао борбу новинара за боље услове рада и слободне и квалитетне медије уз оцјену да је то истовремено борба за отвореније, толерантније и успјешније друштво, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Генерална скупштина УН прогласила је 1993. године 3. мај за Међународни дан слободе медија, указујући тако на значај независности медија и подсјећајући владе да је њихова дужност да подрже слободу изражавања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *