Исто као да није ишао по митинзима Борису Тадићу: Вучић захвалан Додику

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да су односи Србије и Републике Српске перфектни и поручио да је на Србији да помогне да Српска буде сачувана.

понедељак, мај 30, 2016 / 11:33

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да су односи Србије и Републике Српске перфектни и поручио да је на Србији да помогне да Српска буде сачувана.

"Односи између Србије и Српске су перфектни. Ми смо дошли до тог стадијума у којем, и када другачије мислимо, са тим не излазимо у јавност. У одређеним питањима сам износио нешто другачије ставове и захвалан сам председнику /Републике Српске Милораду/ Додику што ме због тога није напао и што ми је чак учинио да то прихвати", истакао је Вучић.

Он је за телевизију "Пинк" рекао да, као што људи у Србији морају да брину о Републици Српској, тако и људи у Српској морају да брину о Србији, којој је важно да сачува мир и стабилност.

Вучић је оцијенио да Србији предстоји бољи економски период, али да су јој за остварење економског просперитета и јачање државе потребни већа стабилност, вријеме и економија.

"Мир и стабилност су нам потребни и то мора да разуме и Српска, као што ми морамо да разумемо њихове потребе", рекао је Вучић.

Он је истакао да нема ријечи да опише колико је за Србију било важно што су недавни политички скупови у Бањалуци протекли без инцидената и изразио наду да ће "при истој памети остати сви актери у Српској", а како је додао, и у Србији.

На питање да ли неко руши Републику Српску или некоме смета њен предсједник Милорад Додик, Вучић је одговорио да "има и једног, а има и другог", те поручио да је на Србији да помогне да се Република Српска сачува.

"Наше је да као Србија помогнемо да Српска буде сачувана, да омогућимо народу у Републици Српској да бира да ли ће да буде или Додик или Босић или Иванић, Чавић или Жељка или било ко други", напоменуо је Вучић. 0 КОМЕНТАРА

  1. „Односи између Србије и Српске су перфектни“

    Нарочито кад је џбалеску ждеранција у питању!
    Чуј, „регионални молитвени доручак“???
    Сачувај нас Боже будала и рата!

  2. Цијеним многе ствари које је премијер Вучић урадио, али се истовремено и бојим да ће због оваквих усиљених дипломатских гестова фасовати чир или не дај Боже неку гору болештину.

  3. Ne tako davno ovaj Vučić nas je uvjeravao da se prema njegovim saznanjima pripremaju veći sukobi u RS za vreme održavanja protesta građana.Sada „ponosan“ što nije bilo nikakvih incidenata i sukoba,govori da mu je svejdno ko će na izborima da pobijedi.Mislim da ne govori istinu.Nije smio kao državnik stati na jednu stranu i podržavati otvoreno režim u RS.To je valjda svima bilo vidljivo.Da misli dobro ovom narodu u RS trebao bi pokušati zaustaviti ekonomski i svaki drugi krah koji nam predstoji pod vodstvom režima.Njega više brine šta kaže gđa.Merkel od toga šta će biti sa RS.I dosta te retorike kako oni čuvaju RS.Nju čuva Dejtonski mirovni sporazum a Srbija je samo jedan od garanta provođenja ovog sporazuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *