ИРБ: Сви могу аплицирати за стамбени кредит

Сви становници Републике Српске моћи ће да аплицирају за стамбене кредите које пласира Инвестиционо-развојна банка Српске (ИРБ) уз повећање износа новца на 150.000 КМ и рок отплате зајма на 25 година.

петак, август 18, 2017 / 09:52

Ове новине дефинисане су измјенама правила о пласману средстава, које је креирао ИРБ и упутио их на усвајање у Владу Српске, пише данашњи „Глас Српске“.

У ИРБ-у су истакли да приједлог садржи бројне измјене када је ријеч о стамбеним кредитима, као што су кредити за самце, повећање износа са 100.000 на 150.000 КМ, продужење периода отплате са 20 на 25 година, а свим грађанима биће омогућено да их користе.

У Министарству финансија Републике Српске навели су да су им прослијеђене измјене правила о пласману кредита ИРБ-а.

Економиста Горан Радивојац оцијенио је да ће повећање могућности задужења на 150.000 КМ вјероватно већини становника који су стално запослени омогућити да ријеше стамбено питање, као и да продужење рока отплате кредита одговара великом броја корисника, што је профитабилније за банку.

Кредите ИРБ-а до сада су могли подићи самци до 35 година старости, парови са или без дјеце до 35 година старости, високообразовани самци старији од 35 година и високообразовани брачни парови старији од 35 година.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *