Илић: Борац могу спасити само предсједник или Влада

Бањалучки клуб што је могуће раније у четвртак мора да пронађе 322.000 КМ које би осигурале опстанак. У супротном, “Великан из Платонове” неће бити жријебан у петак за нову сезону Премијер лиге Босне и Херцеговине. “Већ два мјесеца апелујемо, указујемо на ситуацију, тражимо рјешења и обраћамо се свима који могу да помогну или би требали […]

четвртак, јул 9, 2015 / 11:51

Бањалучки клуб што је могуће раније у четвртак мора да пронађе 322.000 КМ које би осигурале опстанак. У супротном, “Великан из Платонове” неће бити жријебан у петак за нову сезону Премијер лиге Босне и Херцеговине.

“Већ два мјесеца апелујемо, указујемо на ситуацију, тражимо рјешења и обраћамо се свима који могу да помогну или би требали да буду заинтересовани за судбину Борца. Ти разговори још нису уродили плодом, али очекујемо помоћ Владе РС и предсједника Додика, што би за нас био једини могући спас. На жалост одлуке долазе ‘5 до 12′. У случају да не добијемо позитиван одговор, дефинитивно ћемо признати капитулацију“, изјавио је Илић за “Пресс РС”.

Предсједник Борца у оставци највише је огорчен тзв. “борчевцима” који су на Градском стадиону стеклу углед и фудбалско име, а сада се својски труде да угасе клуб.

“Све то несавјесно пословање и непоштовање уговора дошло је данас на наплату! Стално читам изјаве да нико из клуба није имао никакве контакте са повјериоцима, да их нико није молио за помоћ, те да више немају стрпљења да чекају своје паре! Мислим да те изјаве говоре више о њима него о Борцу. У ових годину и по, колико сам на челу клуба, сви су добили дио својих потраживања”.

Илић је додао да нико не спори дуг, али да у овом тренутку исплата дуговања није реална.

“Повјериоци су нас прошле године коштали око 700.000 КМ. Али, морају бити свјесни да уколико Борац буде угашен, престаће било какве обавезе према њима и никад ништа неће моћи да наплате”, закључио је први човјек црвено-плавих у оставци.0 КОМЕНТАРА

  1. Борац је једна од институција спорта, града Бања Лука и Републике Српске.

    Поздрављам потез владе и предсједника Републике Српске.

    Сигуран сам да је власт садашња опозиција да би исто поступили, једноставно преко неких ствари се не може прећи без обзира каква је криза.

  2. ribar
    Ne moras po svakom pitanju da se uvlacis Baji, da je ovo normalna država klubu bi pomoglo Ministarstvo sporta a ne Baja koji ce se hvaliti kako je on spasao Borac. A ti si igrač za male ekipe a mislis da si za Barselone. Pusti Borac i bori se da Romanija stane na noge. Dok Velika Obarska igra premijer ligu Romanija je u trećoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *