И Брега се некад прерачуна: Свирао на Криму, па није добродошао у Кијев

Горану Бреговићу и његовом „Оркестру за свадбе и сахране“ забрањен је наступ у Кијеву зато што је претходно свирао на Криму. Управа концертне дворане „Стерео Плаза“ одлучила је да откаже наступ Бреговића, који је био планиран за 16. мај – преноси украјинско издање „Новог времена“. Бреговић: Музика је као со, без ње је бљутаво Организатори […]

среда, април 1, 2015 / 11:11

Горану Бреговићу и његовом „Оркестру за свадбе и сахране“ забрањен је наступ у Кијеву зато што је претходно свирао на Криму. Управа концертне дворане „Стерео Плаза“ одлучила је да откаже наступ Бреговића, који је био планиран за 16. мај – преноси украјинско издање „Новог времена“.

Бреговић: Музика је као со, без ње је бљутаво

Организатори још нису издали службено обавјештење, а медији претпостављају да би узрок отказивања концерта могао бити недавни Бреговићев наступ у Севастопољу.

Бреговић је раније изјавио да је на Криму већ био, да је заволио природу Крима и локалне становнике.

Он је у Севастопољу представио албум под називом “Шампањац за Цигане”.

“На Балкану увијек осјећамо величанственост која долази из Русије. Чини ми се да је Запад одувијек осјећао извјесну параноју тим поводом. Надам се да ће то проћи”, изјавио је Бреговић за руске медије.

Према његовој оцјени, “када странац долази у Русију, још на аеродрому осјећа историју. Одмах се сјети Пушкина, Достојевског, Црвене армије…”

“Руске девојке нису само једноставно лијепе већ човјек од њих очекује да ће одмах сјести за клавир и одсвирати Рахмањинова”, објаснио је Бреговић, а преноси “Руски вјесник”.

На питање плаши ли се санкција због наступа на Криму, Бреговић је одговорио: “Ма, свеједно ми је!”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *