Хуавеи престигао Епл, први пут је на другом мјесту по глобалној продаји

Седам година након што је ушао у тржишну трку на пољу смартфона, Хуавеи сада продаје више телефона широм свијета него Епл.

субота, септембар 9, 2017 / 18:21

Према најновијем истраживању Кантерпоинта, велику доминацију, коју су годинама имали Самсунг и Епл на пољу продаје телефона, прекинула је кинеска компанија Хуавеи, која сада држи позицију другог највећег произвођача телефона.

Кантерпоинт истиче да је према резултатима из јуна и јула, Хуавеи минимално престигао Епл.

Сугерише се да је ово тренутна ситуација, јер ће се ствари највјероватније промијенити након ајФон 8 објаве која се очекује наредне недеље.

Хуавеи ће такође објавити неколико телефона до краја године, али ће исчекивање и усхићење које влада за новим ајФон моделима превагнути на страну компаније Епл.

Објашњавајући кључни компетитивни развој, Кантерпоинт истраживачи истичу да је ово свакако значајно достигнуће за Хуавеи, који представља највећи кинески бренд са растућим глобалним присуством.

Постигнути резултати компаније Хуавеи се посебно приписују константним инвестицијама у истраживање и развој, заједно са агресивним маркетингом и проширењем канала продаје.

Истиче се да слабије присуство на тржиштима Јужне Азије, Индије и Сјеверне Америке лимитира потенцијале компаније Хуавеи, како би се компанија задржала на другом мјесту иза Самсунга.

“Хуавеи је превише зависан од домаћег тржишта Кине, гдје ужива водећу позицију, као и од тржишта Европе, Латинске Америке и Средњег Истока”, истиче Петер Ричардсон, директор Кантерпоинта.

Када се ова ситуација буде промијенила, Хуавеи може да размишља и о јачем и константнијем притиску на два водећа произвођача на смартфон тржишту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *