Хрватски Лабуристи: Престати са величањем Главашевог лика и дјела

Споменик подигнут у част 1.327 погинулих бранилаца и 397 цивила убијених у Осијеку у рату, још је један у низу доказа срамотне манипулације којом се бави градска власт и треба престати с величањем лика и дјела осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша, истакла је осјечка организација Хрватских лабуриста. Лабуристи су реаговали на чињеницу да су на […]

понедељак, август 13, 2012 / 06:50

Споменик подигнут у част 1.327 погинулих бранилаца и 397 цивила убијених у Осијеку у рату, још је један у низу доказа срамотне манипулације којом се бави градска власт и треба престати с величањем лика и дјела осуђеног ратног злочинца Бранимира Главаша, истакла је осјечка организација Хрватских лабуриста.

Лабуристи су реаговали на чињеницу да су на споменику и имена више српских цивила, за чију су смрт осуђени Главаш и њему потчињени припадници специјалне јединице, као и припадници Хрватске војске Фред Маргуш и Томислав Дилбер.

У дијелу осјечке јавности уписивање имена српских цивила схваћено је као провокација, јер на обиљежју пише да је подигнуто „у помен на жртве великосрпске агресије” и да се њиме одаје и „велико поштовање према свим жртвама Домовинског рата”.

Лабуристи у саопштењу траже да се „исправи историјска неистина уклесана у камен”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *