Хил: Нико у САД не говори о Дејтону-2 или укидању ентитета

Отправник послова америчке амбасаде у Босни и Херцеговини Николас Хил изјавио је да нико у Вашингтону не говори о Дејтону-2 и не мисли да постојање ентитета кочи развој земље. „Наш интерес према БиХ није ослабио и планирамо већи ангажман да бисмо ову земљу вратили на реформски пут”, рекао је Хил за бањолучки Глас Српске. Он […]

уторак, март 4, 2014 / 13:40

Отправник послова америчке амбасаде у Босни и Херцеговини Николас Хил изјавио је да нико у Вашингтону не говори о Дејтону-2 и не мисли да постојање ентитета кочи развој земље.

„Наш интерес према БиХ није ослабио и планирамо већи ангажман да бисмо ову земљу вратили на реформски пут”, рекао је Хил за бањолучки Глас Српске.

Он је оцијенио да је ситуација у БиХ „јако лоша”, прије свега економска ситуација.

„Пуно је фрустрација јавности. Незапосленост је између 40 и 50 одсто што је застрашујуће високо. Мислим да је то оно што се сада види на улицама”, казао Хил.

Говорећи о оптужбама представника власти Српске да неке невладине организације у том ентитету раде по налогу странаца и покушавају да изазову демонстрације, амерички дипломата је казао да су „проблеми с којима се људи у овој земљи суочавају врло стварни”.

„То су висока стопа незапослености, економско лоше управљање и било какви наводи да су невладине организације искоординисане са наше стране и да неке невладине организације ми плаћамо и спонзоришемо, немају никакве основе”, истакао је Хил.

Према његовим ријечима, оптуживати САД или невладине организације је „још један начин да се одвуче пажња са ствари на које се треба фокусирати”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *