Харченко: ПИК неће реаговати због блокаде Владе ФБиХ

Мислим да ОХР неће реаговати, да Савјет за примјену мира неће реаговати и да Валентин Инцко неће интервенисати, рекао је Александар Боцан Харченко амбасадор Русије у БиХ.  Говорећи о блокади Федерације БиХ, Харченко наводи да свако у оквиру ПИК-а размишља на свој начин и каже да апсолутно није никаква тајна да је на сваком састанку […]

петак, март 22, 2013 / 11:07

Мислим да ОХР неће реаговати, да Савјет за примјену мира неће реаговати и да Валентин Инцко неће интервенисати, рекао је Александар Боцан Харченко амбасадор Русије у БиХ.

 Говорећи о блокади Федерације БиХ, Харченко наводи да свако у оквиру ПИК-а размишља на свој начин и каже да апсолутно није никаква тајна да је на сваком састанку овог савјета тема стање у ФБиХ. "Односи у Федерацији, ублажавање и рјешавање кризе, разговори око Мостара, о свему причамо. Заиста ниједном нисам чуо да је неко изразио мишљење да би ПИК требало да реагују или да високи представник мора одлучити", казао је Харченко.

У вези са данашњим састанком седморке у Бриселу, руски амбасадор наглашава да ће бити изненађење ако дође до договора. "БиХ је земља с доста политичких тензија и игара, али и земља изненађења. Треба признати, рјешење за Сејдић – Финци тражи велику политичку улогу, свугдје у БиХ, у оба ентитета и на нивоу државе. То није ситница", рекао је Харченко.

Нагласио је да је већи дио проблема, можда и читав на ФБиХ, у односима између хрватске и бошњачке стране, те да сматра да је неопходно да између њих дође до компромиса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *