Грчка због кризе продаје подморнице

Влада Грчке одлучила је да прода двије подморнице да би ријешила економске проблеме у војном бродоградилишту „Скараманга“ у близини Атине. Стручњаци су за превазилажење тешког економског стања у бродоградилишту предложили четири могућности, укључујући и продају подморница, пише дневник "Катимерини". Одлука о продаји подморница донесена је након дугих дискусија. Раније је објављено да продаја обухвата двије […]

недеља, децембар 9, 2012 / 13:56

Влада Грчке одлучила је да прода двије подморнице да би ријешила економске проблеме у војном бродоградилишту „Скараманга“ у близини Атине.

Стручњаци су за превазилажење тешког економског стања у бродоградилишту предложили четири могућности, укључујући и продају подморница, пише дневник "Катимерини".

Одлука о продаји подморница донесена је након дугих дискусија.

Раније је објављено да продаја обухвата двије нове подморнице и неколико старих, те да су разговори вођени са пољским функционерима.

Радници бродоградилишта у Скараманги мјесецима нису примили плате, а у октобру су организовали протесте испред зграде Министарства одбране. Полиција је тада ухапсила око 150 синдикалних активиста, након што су радници разбили капију на улазу у комплекс Министарства, прешли двориште и блокирали централну зграду Генералштаба.

Бродоградилиште је приватизовано 2002. године, а 2010. продато је групи из Абу Дабија.

Криза је настала након што су уговори које је ово бродоградилиште имало са војском обустављени, или касни њихова реализација због финансијске кризе у земљи.0 КОМЕНТАРА

  1. Grci bar imaju šta prodati, ostrva, poluostrva, industriju, infrastrukutru, prirodne resurse, Telekom.
    A šta ćemo mi prodati industrija rasprodata, Telekom, prirodni resursi (rudnici, rijeke, šume), mogu jedinu da počnu ljude da prodaju Zapadu na tržištu ljudskih organa.

  2. Joseph ме предухитрио 😀 Хтио сам рећи да су почели раније продавати- Јово Видовић би их ријешио тих подморница.. B-)

  3. Imamo i one helikoptere pa avion vlade, imalo bi se tu još što šta prodavati i kod nas. Prodaćemo sve aerodrome Trebinje, Sokolac, Bijeljina…. sve autoputeve, tunele Čemerno, ionako nam to više neće trebati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *