Грчка није тражила новац од Русије

Грчка није тражила новац од Русије да би се изборила са дужничким и финансијским проблемима, које жели да ријеши заједно са Европском унијом, рекао је данас неименовани грчки званичник. „Нисмо тражили финансијску помоћ. Желимо да ријешимо своје проблеме унутар еврозоне”, рекао је званичник, уочи разговора између грчког премијера Алексиса Ципраса и руског предсједника Владимира Путина […]

среда, април 8, 2015 / 11:31

Грчка није тражила новац од Русије да би се изборила са дужничким и финансијским проблемима, које жели да ријеши заједно са Европском унијом, рекао је данас неименовани грчки званичник.

„Нисмо тражили финансијску помоћ. Желимо да ријешимо своје проблеме унутар еврозоне”, рекао је званичник, уочи разговора између грчког премијера Алексиса Ципраса и руског предсједника Владимира Путина у Москви, преноси Ројтерс.

Грчки званичник је рекао да ће двојица лидера разговарати о економској сарадњи, билатералним инвестицијама и извозу, али и појаснио да ће Грчка поштовати прописе ЕУ.

„Грчка зна шта смије да ради у оквиру прописа ЕУ, али свака земља такође има суверено право да јача своје билатералне односе”, додао је он.

Предсједник Европског парламента, Мартин Шулц, позвао је Ципраса да не „угрожава јединство Европске уније” током посјете Русији и да не крши санкције Уније Москви.

Шулц је у интервјуу њемачком листу Билд рекао: „Не знам да ли ће Русија обезбиједити Грчкој финансијску помоћ, нити кад би то могло да се догоди. Али могу да савјетујем Ципрасу да не угрожава јединство ЕУ.„

Руски министар пољопривреде Николај Фјодоров је јуче изјавио да би Москва могла размотрити уклањање Грчке, Мађарске и Кипра са листе земаља из којих је забрањен увоз хране.

Руски пословни дневник Комерсант је јуче, позивајући се на извор из владе у Москви, навео да би Русија могла Грчкој да понуди попуст на испоруке гаса, као и нове зајмове. Руски енергетски гигант Гаспром и Министарство енергетике нису жељели да коментаришу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *