Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија

Члан СДС-а Ненад Самарџија изабран је данас за градоначелника Источног Сарајева у наредном четворогодишњем периоду, а за његовог замјеника досадашњи градоначелник Винко Радовановић из ПДП-а. На конститутивној сједници за предсједника Скупштине града Источно Сарајево изабран је Мирослав Лучић из СДС-а који је ову дужност обављао и у претходне двије године, а за потпредсједнике Небојша Попић […]

понедељак, март 11, 2013 / 21:24

Члан СДС-а Ненад Самарџија изабран је данас за градоначелника Источног Сарајева у наредном четворогодишњем периоду, а за његовог замјеника досадашњи градоначелник Винко Радовановић из ПДП-а.

На конститутивној сједници за предсједника Скупштине града Источно Сарајево изабран је Мирослав Лучић из СДС-а који је ову дужност обављао и у претходне двије године, а за потпредсједнике Небојша Попић из СДС-а и Предраг Вучићевић из ПДП-а.

За избор новог руководства у граду гласали су одборници СДС-а и ПДП-а, који ће чинити скупштинску већину, а против су били одборници из опозиционог СНСД-а.

Самарџија, досадашњи одборник у Скупштини града и Скупштини општине Соколац, изнио је експозе у којем је посебно указао да је привреда на подручју града у веома тешкој ситуацији и да је много разлога за то.

У обраћању одборницима он је истакао да није задовољан стањем у којем почиње да обавља одговорну дужност.

"Број запослених на подручју града премашио је стопу од 30 одсто и износи око 8.000 лица. То је озбиљан проблем над којим се сви морамо да забринемо“, сматра Самарџија.

Према његовом мишљењу, локалне заједнице и град имају могућности да помогну привреди.

"Очекујемо одређене потезе од нове владе Републике Српске, посебно кад је ријеч о оптерећењу привреде и очекујем подршку", истакао је Самарџија и додао да је већина предузећа у губитку и неликвидна.

Нови градоначелник је најавио да ће се залагати да се управљање природним ресурсима на подручју града покуша вратити на локални ниво.

Самарџија је истакао да град жели да види у много бољем стању за четири године,а да би се то реализовало, према његовим ријечима, постојећи буџети града и општина ни изблиза нису довољни.

"Важна средства обезбиједићемо планом уштеда које ће већ од понедјељка морати да ураде сва одјељења. Биће додатно смањене плате градским функционерима“, рекао је Самарџија и најавио помоћ најнеразвијенијим општинама Источни Стари Град и Трново.

Према његовом мишљењу, Универзитет у Источном Сарајеву у наредном периоду треба да буде предмет посебног интересовања градских власти и градоначелника.

Самарџија је изразио спремност да сарађује са Владом Српске и позвао на сарадњу све странке које не партиципирају у власти на нивоу града.

Мирослав Брчкало испред Клуба одборника ПДП-а изјавио је након сједнице новинарима да није спорна њихова сарадња са СДС-ом и да би било нелогично да сарађују у пет од шест општина а да тако не буде и на нивоу града.

"Са СДС-ом смо сачинили компромисно рјешење и утврдили платформу дјеловања у наредном периоду“, тврди Брчкало.

Коментаришући чињеницу да је сједницу раније напустио одборник ПДП-а Драгиша Делић, незадовољан постигнутим договором двије странке, Брчкало је рекао да је то интерна ствар ПДП-а и да ће о томе расправљати страначки органи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *