Говедарица: Уложићемо велики број амандмана на ребаланс

Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске уложиће велики број амандмана на Приједлог ребаланса буџета за ову годину, а у наредних неколико дана донијеће коначну одлуку да ли ће присуствовати посебној сједници парламента која је заказана за 4. септембар, изјавио је шеф овог клуба Вукота Говедарица. Након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске, посланик […]

уторак, август 28, 2012 / 17:36

Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске уложиће велики број амандмана на Приједлог ребаланса буџета за ову годину, а у наредних неколико дана донијеће коначну одлуку да ли ће присуствовати посебној сједници парламента која је заказана за 4. септембар, изјавио је шеф овог клуба Вукота Говедарица.

Након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске, посланик ДП-а Драган Чавић рекао је новинарима да је посланичка група ДП-а подржала одржавање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, јер је то, навео је, прилика да се види шта је то саставни дио стендбај-аранжмана са Међународним монетарним фондом /ММФ/.

Чавић је најавио да ће посланичка група ДП-а затражити да Влада Републике Српске достави парламенту на увид писмо намјере, јер је то документ на основу којег је Влада затражила ребаланс.

Народна скупштина Републике Српске разматраће 4. септембра на посебној сједници у Бањалуци по хитном поступку Приједлог ребаланса буџета за 2012. годину.

На сједници ће, такође, по хитном поступку бити разматрани Приједлог закона о измјени Закона о извршењу буџета Републике Српске за 2012. годину и Приједлог закона о измјенама Закона о високом образовању.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да је Колегијум утврдио једногласно дневни ред и термин одржавања 10. посебне сједнице Народне скупштине, због чега не види разлог да било ко бојкотује и не буде присутан на сједници парламента.0 КОМЕНТАРА

  1. Вукота, треба ту багру да разбуцаш, па ово није само за амандмане, овај њихов ребаланс је за каменовање!

  2. Prije svega želim da se izvinem uredništvu ovog divnog internetskog portala FRONTAL.RS ,što ću okačiti link:http://www.capital.ba/ekskluzivno-prijedlog-rebalansa-budzeta-rs-za-2012/# ,u kojem postoji kompletna tabela prijedloga rebalansa budžeta RS za 2012.godinu.Nadalje želim da kažem da mi se smučilo čitajući,kad sam vidio na šta sve odlaze novci poreskih obveznika i građana Republike Srpske.Iskreno bih zamolio gospodina Govedaricu,da uloži amandman kod unutrašnjeg duga,dakle,dug po osnovu računa stare devizne štednje.Naime,“stare devizne štediše“koje su se verifikovale poslije konačne pilot Presude,Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu,od 03/02/2010. (http://www.starastednjabh.org/Presuda_Evropskog_Suda_za_ljudska_prava_u_Strazburu.pdf ) ,u 2010.godini,dobili su gotovinsku isplatu 8 mjeseci kasnije,tek 18.01.2012.godine,a rata I/10 sa kamatama je trebala biti isplaćena Februar/Mart 2012. dok II/10 trebala bi biti ispaćena Avgust/Septembar 2012.godine.OD TIH ISPLATA NEMA NIŠTA,dakle,Ministarstvo finansija Republike Srpske ne poštuje spomenutu Presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.Čitajući stavke po osnovu UNUTRAŠNJEG DUGA Republike Srpske,nigdje nisam uočio stavku,dosuđene kamate,i potom zatezne kamate.Cjenjenom i poštovanom Narodnom Poslaniku NSRS se zahvaljuju zdušno sve „stare devizne štediše“Republike Srpske,na Poslaničkoj brizi za najstariju populaciju stanovništva,koji pored svoje,teškom mukom zarađene devizne ušteđevine (ZA STAROST),koji žive poniženo i bijedno,na granici egzistencije u svojoj voljenoj Republici Srpskoj.

  3. Хоће ли и ова јубиларна, 10. посебна сједница НСРС бити ТАЈНА вољом приватног Јавног сервиса РТРС?

    И зашто све по ХИТНОМ поступку? Могло је скратити годишње одморе. И чланови Владе и посланици у НСРС довољно су добро плаћени да не би смели да гледају на сат како да што више „збрзе“ егстенцијална питања Републике Српске и њеног народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *