Говедарица и Стевандић јавили да су се срели са Иванцовим

Када дође неки амбасадор земаља запада у Бању Луку, нема ко се не састане са њим. Мало је мање оних који се хвале да су се састали са амбасадором Руске Федерације.

среда, септембар 27, 2017 / 22:47

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Босни и Херцеговини Петром Иванцовим са којим је разговарао о тренутној политичкој ситуацији у Републици Српској.

Говедарица је упознао његову екселенцију Петра Иванцова у каквој се ситуацији налази Република Српска и исказао своје неслагање са приступом владајућих политичких партија које сматрају да је скупштинска већина мјера којом се дефинише владавина права у Републици Српској.

Говедарица је истакао да Републиком Српском требају владати закони, а не људи који не поштују законе, јер у противном настаје безакоње.

Он се захвалио амбасадору на подршци Дејтонском мировном споразуму и нагласио да је Русија гарант опстанка Републике Српске.

На састанку је било ријечи и о најављеној иницијативи предсједника Републике, а која се односи на одлуку о повлачењу референдума о раду Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине. Говедарица је изразио своје мишљење да је предсједник Републике Српске показао да никада није имао стварну намјеру да одржи поменути референдум, већ је намјера била манипулација српског народа који живи у Републици Српској. “И Суд и Тужилаштво Босне и Херцеговине нису спремни да се успјешно боре против оранизованог и привредног криминала као и корупције, али су показали своју хиперактивност и једностраност у предметима ратних злочина“, нагласио је Говедарица.

На састанку је било ријечи о демографским приликама у Републици Српској, те је закључено да су Републици Српској потребне мјере које ће зауставити велики одлив становништва, а то је могуће остварити искључиво отварањем нових радних мјеста.

Из саопштења потпредсједника НПРС је стигло краће саопштење:

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић примио је данас у Бањалуци амбасадора Русије у Босни и Херцеговини г. Петра Иванцова и другог секретара амбасаде Русије г. Василија Дуњева.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и Босни и Херцеговини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *