Говедарица, Бореновић, Чавић и Михајлица писали Додику

Ми не видимо смисао Вашег позива јер често проводите неодговорну државну политику о чему сте нас увјерили сваки пут када сте злоупотребили нашу добру вољу да заједно ријешавамо националне и државне проблеме српског народа и Републике Српске.

петак, октобар 13, 2017 / 12:11

ПРЕДСЈЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Господину Милораду Додику

Господине предсједниче,

Позив који сте нам упутили вриједан би био поштовања када би ми били увјерени да су Ваше намјере искрене и у духу Ваше улоге описане чланом Устава Републике Српске којим се Предсједник Републике обавезује да изражава државно јединство и представља Републику.

Нажалост, нисте нам дали прилику до сада да се увјеримо да највишу државну функцију у Републици Српској обављате на начин прописан овом уставном одредбом, већ напротив, кршећи Устав Републике Српске Ви изазивате и подстичете подјеле и проузрокујете мржњу и сукобе својим неодмјереним и непримјереним јавним дјеловањем против оних који износе у јавност ставове са којима се не слажете.

Схватајући сву тежину ослобађајуће пресуде Насеру Орићу, јасно се супростављајући оваквом неефикасном и неодговорном раду Тужилаштва и Суда БиХ, као и сваком постојећем недозвољеном интересном и политичком утицају на рад ових правосудних институција, потпуно смо опредјељени да се ова пракса прекине, а посебно у дијелу континуитета пресуда ратним војним и политичким вођама и доказаним злочинцима такозване Армије БиХ. Ставове поводом ове срамне и штетне ослобађајуће пресуде објавили смо јавно и на томе ћемо радити са свима који то хоће.

Ми не видимо смисао Вашег позива јер често проводите неодговорну државну политику о чему сте нас увјерили сваки пут када сте злоупотребили нашу добру вољу да заједно ријешавамо националне и државне проблеме српског народа и Републике Српске.

Уколико се вратите оном што је Ваша уставна обавеза, а то је да представљате јединство свих грађана, да поштујете Народну скупштину и развијате демократију, да водите одговорну државничку политику, тада ћемо размотрити могућност разговора са Вама.

Имајући у виду све наведено, не тражимо од Вас извињење због свега што сте урадили својим непромишљеним поступцима и изјавама али тражимо од Вас да размислите да ли понашање које практикујете у јавности приличи функцији Предсједника Републике коју обављате.

Вукота Говедарица с.р.

Бранислав Бореновић с.р.

Драган Чавић с.р.

Миланко Михајлица с.р.3 КОМЕНТАРА

 1. …“Уколико се вратите оном што је Ваша уставна обавеза, а то је да представљате јединство свих грађана, да поштујете Народну скупштину и развијате демократију, да водите одговорну државничку политику, тада ћемо размотрити могућност разговора са Вама“
  ———————————————–

  Па ви нисте нормални!
  Колико ви мислите да он још јаше?
  Ово што сте навели би трајало годинама..,види се да је вама баш лијепо у улози кукумавчења и вјечите опозиције, да ништа неби мијењали ни дирали….,к’о да вам је генерал Савчић(председник БОРС-а) нешто у роду.

  И он само кмечи, ал’ неби ништа да таласа и дира

 2. Искрено, не зна се ко је већа српска туга, или Милорад, или остала четворица потписника овог писма. Фали Перо, Маркан, Нено. Млађо се ко фол склонио.Тешко нама с нама. Ко нас све води, куд нас води, ко с нама управља, за чији рачун? Као и много пута у српској историји, у рату добиј у миру изгуби и, “није све пропало кад пропало све је“.

 3. Читам малоприје два текста из 2013 године, моју колумну о изворном Дејтонском споразуму,односима са Федерацијом, те саопштење Еколошке партије РС поводом ранијих опструкција Дејтонског споразума и понижења која смо доживљавали до тада.

  И тада, те 2013 године смо позвали на састанак оба блока, позвали смо их као одговорни људи на договор око кључних питања, баш због тога што смо знали да ће се због низа околности, све то одразити лоше по Републику Српску.

  Оба текста су објављена на Фронталу.

  Да су нас тада послушали, не би се данас морали рјешавати стратешка питања око којих сви оправдано исто мислимо.
  Не би било овакве пресуде Орићу, не би било подјеле српских представника у Сарајеву, не би било ………………………………..?

  Не може се данас ћутати, нити у овом тренутку сврставати само на једну страну, не може то урадити обични грађанин, а не национално одговорна и политички коректна Еколошка партија РС.

  После пресуде Орићу, послали смо саопштење за јавност у коме нудимо да ми будемо организатори састанка свих парламентарних српских партија и представника борачке организације, састанка на коме би се уз уважавање одредили око ствари које су кључне за Републику Српску.

  То смо урадили одмах пошто је СЗП у јавности одбио позив Додика на састанак.

  Не видим разлога да нас вође најјачих партија и предсједник Борачке организације одбију, позив је од људи који су увијек били коректни и конкретни.
  Позив је од једине парламентарне зелене партије у БиХ(локал), партије која је од првог дана водила одговорну националну политику, све уз доказано поштовање дејтонског споразума и уважавање интереса свих грађана Републике Српске.

  Састанак нудимо зато што знамо да можемо понудити супер добра рјешења, рјешења гдје ни један блок не може изгубити политички, а правно, морално и стратешки Република Српска добија много.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *