Горанци хоће у заједницу српских општина, ако је буде

Председник општине Гора Мурсељ Хусеини изјавио је да Горанци желе да буду део Заједнице српских општина Косова и Метохије.  Ибрахими је навео да је чињеница да скоро 900 горанске деце похађа наставу по плану и програму српског Министарства просвете и да Република Србије преко социјалне и здравствене заштите подржава становништво у Гори, више него довољан […]

петак, март 8, 2013 / 07:05

Председник општине Гора Мурсељ Хусеини изјавио је да Горанци желе да буду део Заједнице српских општина Косова и Метохије.

 Ибрахими је навео да је чињеница да скоро 900 горанске деце похађа наставу по плану и програму српског Министарства просвете и да Република Србије преко социјалне и здравствене заштите подржава становништво у Гори, више него довољан мотив да Горанци искажу жељу да буду део Заједнице.

У саопштењу које је пренео митровички Радио „Контакт плус”, Хусеини је захвалио директору владине Канцеларије за Косово и Метохију Александру Вулину на посети општини Гора, истичући да се нада да ће бити прилике да ускоро опет угосте неког од представника Владе Србије. Вулин је у среду боравио у Гори где је општинско руководство информисао о току разговора у Бриселу и саопштио да је званични Београд изразио жељу и намеру да у Заједницу српских општина Косова и Метохије укључи и Горанце.

На Гори сада живи око 10.000 Горанаца, док их је пре сукоба на Косову било око 30.000.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *