Годишњица егзодуса Срба из Крајине

Обиљежавање годишњице егзодуса Срба из Крајине биће организовано од данас до 7. августа у Бањалуци, Сводни код Новог Града и Јањилама код Петровца, најављено је из „Веритаса“. Обиљежавање ће почети у петак, 3. августа у 20.30 часова, паљењем свијећа и духовно-умјетничким програмом код саборног храма Христа спаситеља у Бањалуци. Истог дана ће бити организован Округли […]

петак, август 3, 2012 / 09:07

Обиљежавање годишњице егзодуса Срба из Крајине биће организовано од данас до 7. августа у Бањалуци, Сводни код Новог Града и Јањилама код Петровца, најављено је из „Веритаса“.

Обиљежавање ће почети у петак, 3. августа у 20.30 часова, паљењем свијећа и духовно-умјетничким програмом код саборног храма Христа спаситеља у Бањалуци.

Истог дана ће бити организован Округли сто о теми "Акција ‘Олуја’ у свјетлу међународне правде", у 11.00 часова у бањалучком хотелу "Босна".

Парастос страдалима биће служен сутра у 11.00 часова у храму Свете тројице у Бањалуци.

У Сводни код Новог Града, у недјељу, 6. августа, биће откривена спомен-плоча страдалима, у 11.30 часова.

У Јањилама код Петровца, у уторак 7. августа биће служен парастос, а за заинтересоване да присуствују обезбијеђен је бесплатан превоз из Бањалуке, који ће кренути 8.00 часова тог дана са старе аутобуске станице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *