Годишњица Боксита: отворена мљекара, усељена зграда

Предсједник Компаније „Боксит“ Рајко Дукић данас је у Милићима свечано отворио погон за прераду млијека и млијечних производа, у чију изградњу је „Боксит“ уложио близу 1.000.000 КМ. Свечаности је уприличена поводом обиљежавања 56 година постојања и рада милићке компаније. Дукић је новинарима изјавио да је ова инвестиција за „Боксит“ од посебног значаја, јер је тиме […]

недеља, јул 19, 2015 / 00:30

Предсједник Компаније „Боксит“ Рајко Дукић данас је у Милићима свечано отворио погон за прераду млијека и млијечних производа, у чију изградњу је „Боксит“ уложио близу 1.000.000 КМ.

Свечаности је уприличена поводом обиљежавања 56 година постојања и рада милићке компаније.

Дукић је новинарима изјавио да је ова инвестиција за „Боксит“ од посебног значаја, јер је тиме Компанија искорачила у још један сегмент производње хране, тако да од данас, осим производње конзумних јаја, рибе и меса, „Боксит“ производи млијеко и млијечне прерађевине.

„Циљ нам је да анимирамо што већи број људи на терену да користе неискориштене природне ресурсе и производе сирово млијеко. Сви они имају шансу да нам испоручују млијеко“, рекао је Дукић.

Капацитет је 5.000 литара по смјени, а циљ је да се у што скоријем року достигне дневна производња од 20.000 литара.

„Купили смо савремену италијанску опрему. То је такозвани затворени технолошки систем. Имамо врсне технологе, а у једној смјени биће ангажовано осам радника, што значи да, ако будемо повећавали капацитет производње а ја се надам да хоћемо, биће ангажовано и више радника“, рекао је Дукић.

Свечаности у „Бокситу“ присуствовао је и помоћник министра за индустрију, енергетику и рударство Републике Српске Зоран Савић, који је рекао новинарима да је Компанија „Боксит“ показала да ће и у будућности бити привредни ослонац регије и Републике Српске.

„Преласком на неке нове дјелатности, као што је мљекара која је данас отворена, Компанија `Боксит` доказује да се окреће и неким другим програмима и да није ограничена само на рударство, јер руда није обновљив ресурс“, рекао је Савић.

Поводом Дана Компаније „Боксит“ њен предсједник Рајко Дукић данас је свечано уручио кључеве од 17 новоизграђених станова у новој стамбеној згради, коју је изградио „Бокситов“ Сектор градње и електро-машинства.

Дукић је новинарима рекао да су сви станови продати и да је цијена била 800 КМ по метру квадратном, уз плаћање на рок од 10 година без камате.

„То је цијена која покрива трошкове градње. Нема никакве зараде и не треба да је буде, јер ће у тим становима претежно бити наш кадар, без обзира да ли је ријеч о о руковаоцима на машинама или инжењерима. То су људи без којих Компанија не може да успјешно функционише“, објаснио је Дукић.

Дукић је додао да Компанија и на овај начин испољава пажњу према запосленима, очекујући од њих да у сређеном приватном амбијенту дају пуни допринос развоју и успјешном пословању Компаније.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *