Глигорићев помоћник оптужен да је примио мито

Полиција је саслушала Драгана Мацановића, помоћника директора Геодетске управе РС, због сумњи да је примио мито „тешко“ 50.000 КМ. Мацановић је осумњичен да је од директора једног геодетског предузећа узео тај новац како би му заузврат исплатио раније уговорени пројекат. "Независним" је потврђено да је примање мита документовано и материјалним доказом, односно аудио-снимком у којем […]

уторак, март 5, 2013 / 11:11

Полиција је саслушала Драгана Мацановића, помоћника директора Геодетске управе РС, због сумњи да је примио мито „тешко“ 50.000 КМ.

Мацановић је осумњичен да је од директора једног геодетског предузећа узео тај новац како би му заузврат исплатио раније уговорени пројекат.

"Независним" је потврђено да је примање мита документовано и материјалним доказом, односно аудио-снимком у којем Мацановић потврђује да је примио 50.000 КМ.
Мацановић је јуче "Независним" потврдио да је саслушан и то, како је рекао, због злоупотребе службеног положаја.

"Да, саслушали су ме истражни органи. Један наш сарадник нас стално пријављује и ја сам саслушан на околности те пријаве", рекао је Мацановић.

На питање да детаљније објасни због чега је позван и саслушан у полицији, Мацановић је прво заћутао, а затим кратко одговорио да се пријава односи на злоупотребу службеног положаја.

Поново упитан да појасни пријаву, Мацановић је одговорио да је као свједок саслушан у полицији.

"Одговарао сам на постављена питања истражних органа", рекао је Мацановић, не желећи детаљније коментарисати читав случај.

Примање мита документовано и аудио-снимком у којем Мацановић потврђује да је примио 50.000 КМ, сазнају "Независне"

Из ЦЈБ Бањалука до закључења данашњег броја "Независних" нисмо успјели добити информације, због чега је саслушан помоћник директора Геодетске управе. Како нам је обећано, одговоре ћемо добити данас.

Сазнајемо да у бањалучком Окружном тужилаштву такође постоји предмет под ознаком "Драган Мацановић".

Овај предмет је у ствари "књига" у којој је на више десетина страница документован већи број тешких кривичних дјела Геодетске управе, од намјештања тендера до изнуда, у којима је Мацановић оцијењен као главни извршилац тендерских манипулација.
У овој пријави, како нам је потврђено, документоване су милионске злоупотребе када су у питању јавне набавке извршене преговарачким поступцима те додјеле уговора које нису објављиване у "Службеном гласнику РС".

Само у току 2010. и 2011. године, према наводима из ове пријаве, од 115 јавних набавки Геодетска управа је само шест набавки реализовала путем отвореног поступка.
Маја Ђаковић-Видовић, портпарол Окружног тужилаштва Бањалука, потврдила је да у Тужилаштву постоји предмет под ознаком "Драган Мацановић", те објаснила да је "он у фази провјере".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *