Гледаоци којима је штекала „борба вијека“ траже паре назад

Као што се и очекивало, меч између Флојда Мејведера и Конора Мекгрегора, који је Американац добио техничким нокаутом у 10. рунди у недјељу у Лас Вегасу, био је најпродаванији „Плати па гледај“ догађај у историји.

уторак, август 29, 2017 / 15:47

Тачни подаци још нису познати, али сигурно је да је пет милиона корисника платило 99,95 долара како би „меч вијека“ гледали путем кабловских и интернет сервиса.

Али, компанија Шоутајм која је омогућила пренос, није се довољно припремила за велики интерес гледалаца, па су сервери током борбе неколико пута падали и хиљаде гледалаца није могло нормално да прати борбу. Своје незадовољство исказивали су на друштвеним мрежама, али и на суду.

Против Шоутајма су поднијете две групне тужбе, једна на Менхетну, а друга у савезној држави Орегон. У обје парнице од компаније се тражи по пет милиона долара на име неиспуњавања обавеза према корисницима.

Процјењује се да је око 50 милиона Американаца гледало борбу, а још 2,9 милиона путем илегалних стримова на интернету.

„Примили смо јако мало притужби корисника и свима који су имали проблема вратићемо новац. Тужбе нећемо коментарисати“, кратко је саопштио Шоутајм.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *