Гејзирсланд: Исланд би да промијени име

Туристичка заједница Исланда отворила је сајт на коме може да се предложи ново име за ту острвску земљу, а све у циљу привлачења већег броја туриста. Наиме, Туристичка заједница сматра да би земља привукла више туриста ако би промијенила име и људи је више не би повезивали са ледом и хладноћом. На сајту www.inspiredbyiceland.com може […]

недеља, децембар 23, 2012 / 12:13

Туристичка заједница Исланда отворила је сајт на коме може да се предложи ново име за ту острвску земљу, а све у циљу привлачења већег броја туриста.

Наиме, Туристичка заједница сматра да би земља привукла више туриста ако би промијенила име и људи је више не би повезивали са ледом и хладноћом.

На сајту www.inspiredbyiceland.com може да се предложи ново име за Исланд.

Међу предлозима су "Niceland" (Лепа земља), "Danceland" (Земља плеса), "Dreamland" (Земља снова), "Spaceland" (Свемирска земља), "Jump For Joy Land" (Земља да скочих од радости), "Catch-A-Cloud Land" (Ухвати-Облак земља), али и "OMGWTFland".

Конкурс траје до 21. марта када ће група за економски развој Исланда изабрати побједника.

Исландски парламент нема, међутим, обавезу да промијени име, али до тога може и да дође.

Викинг Флоки Вилгероарсон био је, према легенди, међу првима који је стигао на острво и назвао га Исланд (Iceland: ice – лед, land – земља), али не због леда већ да би обесхрабрио људе да се насељавају.

Промјена имена држава није неуобичајена, па је тако Родезија постала Зимбабве, а Британски Хондурас је сада Белизе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *