Гејтс и насљедство: Дјеци смо оставили добро образовање, то је довољно

Бил и Мелинда Гејтс намјеравају да већи дио свог богатства, које износи 76 милијарди долара, оставе у хуманитарне сврхе, а не као насљедство својој дјеци. У недавном говору на ТЕД конференцији у Ванкуверу, Гејтс и његова жена Мелинда су казали да су умјесто новца, својим двјема кћерима и сину пружили добро образовање, како би научили […]

петак, март 21, 2014 / 12:50

Бил и Мелинда Гејтс намјеравају да већи дио свог богатства, које износи 76 милијарди долара, оставе у хуманитарне сврхе, а не као насљедство својој дјеци.

У недавном говору на ТЕД конференцији у Ванкуверу, Гејтс и његова жена Мелинда су казали да су умјесто новца, својим двјема кћерима и сину пружили добро образовање, како би научили да се ослоне на своје способности, а не на богатство својих родитеља.

"Имате довољно новаца, успркос вашим огромним донацијама у хуманитарне сврхе, да сву своју дјецу учините милијардерима, рекао је организатор конференције Крис Андерсон, на шта је Бил Гејтс одговорио:

Они неће имати ништа налик томе. Морају имати осјећај да је њихов властити рад битан и да има смисла. Морате се побринути да имају осјећај властите способности, и да знају шта желе да раде.

"Жељели смо да постогнемо равнотежу, тако да имају слободу да учине што год желе, али да немају толико новаца да би могли да оду и не раде ништа", закључио је Гејтс.

Брачни пар Гејтс је истакао да су одлуке о начину васпитања и образовања дјеце донијеле још прије него су се вјенчали, инспирисани чланком америчког инвеститора и филантропа Ворена Бафета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *