Гаврановић најављује смањење плата и отпуштање кадрова

Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић најавио је да ће у наредној години, због тешке економске ситуације, плате чиновника у градској управи бити ниже за пет одсто, функционера за десет одсто, те да ће се радикално смањивати материјални трошкови. Он је нагласио да ће тако више средстава бити обезбијеђено за социјалне категорије и истакао да је […]

среда, децембар 26, 2012 / 09:12

Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић најавио је да ће у наредној години, због тешке економске ситуације, плате чиновника у градској управи бити ниже за пет одсто, функционера за десет одсто, те да ће се радикално смањивати материјални трошкови.

Он је нагласио да ће тако више средстава бити обезбијеђено за социјалне категорије и истакао да је у градском буџету за наредну годину предвиђено да за социјалну помоћ буде издвојено додатних 400.000 КМ.

Гаврановић је за "Глас Српске" најавио и да ће послије Нове године почети реорганизација градске администрације са циљем сагледавања оптималног броја извршилаца.

Према његовим ријечима, тренутно постоји одређени вишак кадра, не само у градској управи, већ и у другим јавним установама.

Гаврановић је додао да ће тежити да буде направљена оптимална организација и конципиране такве службе да могу одговорити свим задацима и са мање запослених.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *