Гаспром: Заглавио Турски ток

Руски „Гаспром“ раскинуо је уговор са компанијом „Саипем“ о изградњи прве линије морског дијела гасовода „Турски ток“, саопштено је из те руске компаније.   Компанија "Јужни ток транспорт" обавијестила је компанију "Саипем" о раскиду уговора о изградњи прве линије морског дијела гасовода, који је 2014. године био потписан у оквиру пројекта "Јужни ток". Таква одлука […]

четвртак, јул 9, 2015 / 12:19

Руски „Гаспром“ раскинуо је уговор са компанијом „Саипем“ о изградњи прве линије морског дијела гасовода „Турски ток“, саопштено је из те руске компаније.

 

Компанија "Јужни ток транспорт" обавијестила је компанију "Саипем" о раскиду уговора о изградњи прве линије морског дијела гасовода, који је 2014. године био потписан у оквиру пројекта "Јужни ток".

Таква одлука је условљена немогућношћу постизања споразума о радним и комерцијалним питањима у вези са пројектом "Турски ток", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, остали радови на пројекту се настављају и у ближој будућности "Јужни ток транспорт" ће почети преговоре са потенцијалним извођачима радова за изградњу прве линије "Турског тока".

Руски медији објавили су јуче да је "Гаспром" у очајничком покушају да нађе заједнички језик с Турском привремено обуставио инвестирање пројекта "Јужни коридор", преноси Б92.

Информација да је "Гаспром" обуставио проширење гасовода "Јужни коридор" додатно је "потпалила" спекулације да Русија полако, али сигурно одустаје од тог пројекта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *