Гаспром постаје и спонзор Витесеа

После Шалкеа, Зенита и Црвене звезде, руска компанија Гаспром требало би да постане спонзор и холандског Витесеа. Према изворима холандских медија, преговори између двије стране су трајали неколико мјесеци, а договор би званично требало да буде потврђен у наредних неколико дана. Власник Витесеа Грузијац Мераб Јорданија није желио да коментарише те информације, али је рекао […]

субота, септембар 15, 2012 / 13:53

После Шалкеа, Зенита и Црвене звезде, руска компанија Гаспром требало би да постане спонзор и холандског Витесеа.

Према изворима холандских медија, преговори између двије стране су трајали неколико мјесеци, а договор би званично требало да буде потврђен у наредних неколико дана.

Власник Витесеа Грузијац Мераб Јорданија није желио да коментарише те информације, али је рекао да клуб преговара са великим међународним компанијама.

Од свих клубова, Гаспром је прво ушао у Зенит, 2005. године и од тада тај клуб је освојио три титуле шампиона Русије. Подршка те компаније посебно је дошла до изражаја последњих недеља, када је клуб потрошио чак 80 милиона евра за довођење двојице играча – Хулка и Аксела Витсела.

Годину дана после Зенита, Гаспром је ушао у Шалке, а највећа звијезда коју је од 2006. године довео тај клуб био је Раул Гонсалес. Клуб из Гелзенмкирхена двије године касније играо је и у полуфиналу Лиге шампиона, у којем је изгубио од Манчестер Јунајтеда, и тако остварио најбољи пласман у том елитном такмичењу.

Главни спонзор Црвене звезде Гаспром је постао прије двије године, а последњих мјесеци помиње се да би та руска компанија доста могла да повећа своја улагања у клуб из Љутице Богдана.

Прошле године, Гаспром је, иначе, зарадио чак 120 милијарди евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *