Галуп: Обама и Ромни изједначени

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни успио је, после одличног наступа на телевизијској дебати са предсједником САД Бараком Обамом прошле недеље у Денверу, да га сустигне у истраживањима јавног мнијења, и њих двојица су сада изједначена и подржава их по 47 одсто бирача. Истраживање Галупа спроведено након дебате, показује да је Обама изгубио пет одсто предности […]

уторак, октобар 9, 2012 / 07:50

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни успио је, после одличног наступа на телевизијској дебати са предсједником САД Бараком Обамом прошле недеље у Денверу, да га сустигне у истраживањима јавног мнијења, и њих двојица су сада изједначена и подржава их по 47 одсто бирача.

Истраживање Галупа спроведено након дебате, показује да је Обама изгубио пет одсто предности на националном нивоу, које је имао прије свог разочаравајућег наступа у Колораду.

Седамдесет два одсто испитаника сматра да је Ромни имао бољи наступ од Обаме, па чак и међу демократама постоји већинско мишљење о успјешнијем наступу републиканског предсједничког кандидата (49 према 39 одсто).

Галуп истиче да је предсједничка трка сада постала потпуно неизвjесна.

Слаб Обамин наступ потврдила су и двојица његових савjетника Роберт Гибс и Дејвид Акселрод, рекавши да ће променити приступ у наредне двије дебате.

Следећа дебата биће одржана 16. октобра у Масачусетсу, гдје ће тема бити унутрашња политика, док је трећа и последња дебата на Флориди 22. октобра.

Предсједнички избори у САД биће одржани 6. новембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *