Галијашевић: Средња Босна језгро муџахедина

Муџахедини у Средњобосанском кантону су дио безбједносног система и не респектују државу, односно кантонална власт је у њиховој функцији – сматра експерт за тероризам Џевад Галијашевић. Галијашевић је рекао за "Независне новине" да је опште познато да је средња Босна језгро Прве команде муџахединских одреда у БиХ и додао да је недавно из затвора у […]

четвртак, август 23, 2012 / 08:04

Муџахедини у Средњобосанском кантону су дио безбједносног система и не респектују државу, односно кантонална власт је у њиховој функцији – сматра експерт за тероризам Џевад Галијашевић.

Галијашевић је рекао за "Независне новине" да је опште познато да је средња Босна језгро Прве команде муџахединских одреда у БиХ и додао да је недавно из затвора у Египту изашао Имад ал Мисри, главни вођа муџахедина у БиХ, који се вратио у ову земљу.

"Не само да се вратио, него отвара џамије и прича о свом ‘ропству’ у египатским затворима", наводи Галијашевић.

Муџахедински портал "Балканскиемират.ком" упутио је 19. августа бајрамску видео-честитку "браћи муџахединима" са Кавказа у којој се виде шокантни снимци наоружаних група муџахедина у шумама око Травника, односно средње Босне.

"Нека на овај мубарек дан наша браћа виде и знају да нису сами, да има муслимана који мисле на њих, за њих дове упућују Алаху и да срца муслимана су уз нашу вољену и храбру браћу, лавове умета. Алах да им се смилује, да их учврсти у борби против невјерничких војски, да у срца кафира усади страх према муџахединима и да понизи куфр и кафире муџахидским рукама, подари побједу исламу и да Његова ријеч буде горња", наводи се у честитки.

Снимци откривају до "зуба" наоружане вехабије које у почетку сједе за столом у шуми и једу, а затим демонстрирају своје "умијеће" у нишањењу и пуцању из аутоматских пушака.

Између осталог на "честитки" се види и наоружана маскирана жена, додуше у сукњи, која у руци држи аутоматску пушку. Снимак све вријеме прати пјесма на арапском језику.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *