Француски куп: Навијачи дошли тракторима, интонирана химна Бретање

Фудбалери Генгана у суботу су освојили другу титулу Купа Француске у историји, победом од 2:0 над Реном у финалу. Два тима из Бретање састала су се и 2009. и Генган је славио са 2:1. након преокрета. Стријелци за побједнички тим били су Мартинс-Переира и Јатабаре. Рену је ово било пето финале у Купу Француске и трећи […]

недеља, мај 4, 2014 / 19:03

Фудбалери Генгана у суботу су освојили другу титулу Купа Француске у историји, победом од 2:0 над Реном у финалу.

Два тима из Бретање састала су се и 2009. и Генган је славио са 2:1. након преокрета. Стријелци за побједнички тим били су Мартинс-Переира и Јатабаре.

Рену је ово било пето финале у Купу Француске и трећи пораз. Последњи трофеј уопште овај клуб је освојио давне 1971. године управо побједом у куп такмичењу.

Утакмица од суботе ће остати упамћена по још једном детаљу – начину на који су навијачи Генгама стигли до стадиона ’Француска’.

Навијачи ове екипе носе назив ’Фармери’, а своје име схватили су веома озбиљни одлучили да га оправдају тако што ће тракторима доћи на финале.

Они су направили велики застој на путу до циља, али су успјели да стигну и бодре своје пулене до другог трофеја у пет година.

Занимљиво је и да је рођена Бретонка Новлен Лероа прије почетка меча отпјевала химне Француске и Бретање. 
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *