Формула 1: Рус други у трци у Мађарској

Руски возач Формуле 1 Данил Квјат заузео је неочекивано друго мјесто на трци у Мађарској, што је први такав резултат за једног руског возача, и поред бројних компликација које је имао од самог старта. Квајт је завршио на другом мјесту, иза Нијемца Себастијана Фетела. Ово је уједно било и прво Квајтово појављивање на подијуму. Резултат […]

недеља, јул 26, 2015 / 21:16

Руски возач Формуле 1 Данил Квјат заузео је неочекивано друго мјесто на трци у Мађарској, што је први такав резултат за једног руског возача, и поред бројних компликација које је имао од самог старта.

Квајт је завршио на другом мјесту, иза Нијемца Себастијана Фетела. Ово је уједно било и прво Квајтово појављивање на подијуму.

Резултат који је остварио био је неочекиван јер је Рус у квалификацијама заузео осмо мјесто и од самог старта је имао потешкоћа да одржи корак за осталима.

„Да будем искрен, после првог скретања помислио сам да је трка за мене готова, пошто сам направио велику огреботину на једној од гума. Због тога ми је било тешко да уопште задржим болид на стази. Међутим, тим ми је онда рекао да наставим да нападам“, рекао је Квајт.

Заједно са осталим возачима на подијуму, Квајт је побједу посветио Жилу Бјанкију, који је преминуо 17. јуна после девет мјесеци у коми након трагичне несреће на трци Формуле 1 у Јапану октобра 2014. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *