Фоча у петак протестује против Хага

Зар разлику од представника републичких власти, Борачких организација и остатка републике, Фочаци су одлучили да у петак у подне на градском тргу организују мирну протестну шетњу против Хашког трибунала. Невладина организација „Омладински покрет“ у сарадњи са студентским организацијама Богословског и Медицинског факултета, и представницима БОРС-а Фоча организоваће протестну шетњу под називом „Геноцид над Србима – […]

среда, децембар 5, 2012 / 12:36

Зар разлику од представника републичких власти, Борачких организација и остатка републике, Фочаци су одлучили да у петак у подне на градском тргу организују мирну протестну шетњу против Хашког трибунала.

Невладина организација „Омладински покрет“ у сарадњи са студентским организацијама Богословског и Медицинског факултета, и представницима БОРС-а Фоча организоваће протестну шетњу под називом „Геноцид над Србима – Злочин који траје“. Протест се организује поводом ослобађајућих пресуда хрватским генералима Анту Готовини и Младену Маркачу и команданту Ослободилачке војске Косова Рамушу Харадинају, али и против политичких пресуда суда који углавном суди Србима док су сви други невини.

-Фоча и Фочаци су и овога пута, као и много пута раније, доказали свој патриотизам и приврженост српским националним интересима. Град који није званично вратио старо име
и има двојно Фоча-Србиње, који је много пропатио у претходним ратовима али увијек био први на бранику отаџбине, и овога пута ће доказати свој прaведнички дух – кажу организатори.

Иако нигдје у Републици Српској нису организовани слични скупови, млади Фочаци уз подршку фочанске борачке организације самостално су се организовали и одлучили да пошаљу јасну поруку хашким судијама и њиховом срамном раду.

Протест је заказан у петак у подне, а осим Фочака најављен је долазак и студената са Пала и Источног Сарајева али и грађана из сусједних општина, који ће заједно са Фочацима послати јасну поруку да не треба више трпити да се Срби називају злочинцима и геноцидним народом док су сви други невини.0 КОМЕНТАРА

 1. Dok Slovenci dižu revoluciju i ginu na ulicama jer su im male plate od hiljadu eura Fočaci se bune protiv Haga a u Foči preko 50% ljudi na birou nezaposleno.

  Valjda će ih Hag zaposliti i dati im plate rodila ih majka retardirane.

 2. ovo me podsjeti na onaj stari vic razgovaraju francuz i srbin i francuz kaze „kod nas je demokratija mozes u sred pariza jebat miteranu mater niko ti nista nece“ a srbin kaze „i kod nas je demokratija mozes u sred beograda jebat miteranu mater niko ti nista nece“
  izgleda da je i u focu dosla demokratija jebace hagu majku.B-)

 3. јбт који мандрили? Па протествујте против своје мутаве власти, против дилдуке додика, он је покренуо ту широку сарадњу са Хагом?
  Протествуј против оних што ти продају Дрину, а узимају задњи залогај испред све гладније дјеце!
  Којој будали је овако нешто пало на памет, јбт режимски градови су најбједнији примјер полтронства!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *