Фоча и Фоча-Устиколина постигле сагласност о градњи хидроелектрана

Општине Фоча у Републици Српској и Фоча-Устиколина у ФБиХ начелно су постигле сагласност о заједничком дјеловању у реализацији пројеката изградње четири хидроелектране на ријеци Дрини. Захваљујући кадровским промјенама на позицији начелника Општине Фоча, дошло је и до промјене става о изградњи четири хидроелектране, пројекта вриједног више од 400 милиона евра, пише Танјуг. Њемачки инвеститори сада […]

понедељак, март 11, 2013 / 21:09

Општине Фоча у Републици Српској и Фоча-Устиколина у ФБиХ начелно су постигле сагласност о заједничком дјеловању у реализацији пројеката изградње четири хидроелектране на ријеци Дрини.

Захваљујући кадровским промјенама на позицији начелника Општине Фоча, дошло је и до промјене става о изградњи четири хидроелектране, пројекта вриједног више од 400 милиона евра, пише Танјуг.

Њемачки инвеститори сада су више него добродошли, а фочански начелник, Радисав Машић, каже да изградња тих објеката никада није ни била спорна.

Чак је и први човјек Фоче-Устиколине, Зијад Куновац, који се противио изградњи хидроцентрала на Дрини, промијенио мишљење и најавио конкретне потезе.

Куновац тврди да ће се на наредној сједници Општинског вијећа поставити питање слажу ли се одборници са одобравањем истражних радова за овај пројекат.

Оба начелника сматрају да ће овај пројекат позитивно утицати на развој њихових локалних заједница, посебно у фази изградње.

Међутим у јавности се поставља питање игнорисања сталних упозорења стручњака о нарушавању екосистема, промјени климе и сличних негативних утицаја, као и питање могу ли се локалне заједнице задовољити једнократом коришћу, односно ангажовањем радне снаге са тог подручја.0 КОМЕНТАРА

  1. Видјећемо у наредном периоду ко ће кад и шта правити, видјећемо око еколошких дозвола, видјећемо како то да наша електропривреда не може правити централе, видјећемо, видјећемо, видјећемо?!!

  2. Naša elektroprivreda,naši radnici,naše građevinske firme…….
    Nema ništa od toga,uništeno sve,sve su uništili ovi koji su sad na vlasti i ovi koji imaju neviđenu želju da opet zauzdaju svoj narod (opozicija na čelu sa SDS-om).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *