Фатрола бијељинском обилазницом

Трећи крај бијељинске обилазнице отворен је 6. октобра, дан пред локалне изборе. Пресијецање врпце од стране предсједника Српске локалне власти су оцијениле као кршење изборне ћутње, и покушај помоћи локалном СНСД да оствари што бољи резултат на изборима. Од тада, саобраћај се не обавља овом дионицом, и већ у понедељак је на прилазе насут шљунак […]

петак, октобар 19, 2012 / 11:57

Трећи крај бијељинске обилазнице отворен је 6. октобра, дан пред локалне изборе. Пресијецање врпце од стране предсједника Српске локалне власти су оцијениле као кршење изборне ћутње, и покушај помоћи локалном СНСД да оствари што бољи резултат на изборима.

Од тада, саобраћај се не обавља овом дионицом, и већ у понедељак је на прилазе насут шљунак који спречава прилаз возилима, а након тога је брана "подуплана" преградама које спречавају саобраћај возилима вишим од три метра.

Екипа Фронтала је у наставку добре праксе патролирања обећаним пројектима кренула у обилазак саобраћајнице. Разлог за затварање је проблем са неизмјештеним далеководом, чије ниско постављене жице прелазе преко пута, због чега њиме не могу да пролазе возила виша од три метра.

Међутим, након што смо кренули у Фатролу, видјели смо да је од приступних путева на постојећи магистрални пут Бијељина – Зворник, урађен само један. Неколико стотина метара од кружног тока који ће регулисати нову раскрсницу стоји насут шљунак, постављена рампа и неколико знакова, који су за разлику од претходног дана помјерени, јер је сем нас још неко имао намјеру да прође обилазницом.

Осим оних који су дошли да се новим путем провозају ролерима или бициклом, било је још неких који су покушавали да прођу колима, па су увидјели да не могу, и да пут прије блокада користе само мјештани околних кућа.

Саобраћајница дјелује добро урађено, али није урађен приступ ни за пар путева који се укључују на њу, а започете су и раскрснице на које ће се вјероватно спојити неки други, за будућност остављени путеви.

Пролазимо испод жица, а далековод остаје на десној страни, а затим преко надвожњака идемо ка новој блокади и мјесту гдје се обилазница кружном раскрсницом спаја са путем Бијељина Угљевик, као и са наставком обилазнице која води ка Брчком и Београду. Неко је и ту направио пролаз, па се нисмо морали враћати истим путем, него смо наставили пут ка граду. Асфалт је ту далеко лошији, и чека боље дане.

 Повезано:

   0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *