Фајзер се нагодио: За подмићивање 60 милиона долара

Америчка фармацеутска компанија „Фајзер“, која је оптужена да је подмићивала љекаре у Србији, Хрватској и још пет земаља, да би избјегла суђење нагодила се да плати 60 милиона долара. „Фајзерови“ представници филијала у иностранству оптужени су да су подмићивали медицинске раднике у Кини, Италији, Русији, Казахстану, Хрватској, Бугарској и Србији. Како преносе београдски медији, у […]

среда, август 8, 2012 / 12:31

Америчка фармацеутска компанија „Фајзер“, која је оптужена да је подмићивала љекаре у Србији, Хрватској и још пет земаља, да би избјегла суђење нагодила се да плати 60 милиона долара.

„Фајзерови“ представници филијала у иностранству оптужени су да су подмићивали медицинске раднике у Кини, Италији, Русији, Казахстану, Хрватској, Бугарској и Србији.

Како преносе београдски медији, у пријави америчке Комисије за хартије од вриједности и берзе наводи се да је фирма "Фајзер Србија" посредством представништва чији је службеник платио пут на конференцију у Чилеу љекару из државне службе, у замјену за повећану куповину "Фајзер" производа.

За тај споразум сазнало је руководство компаније "Фајзер Србија" и отпустили су продавца, али нису раскинули договор, пошто је, како се наводи у пријави, љекар запријетио да ће објелоданити случај.

Комисија је поднијела пријаву против „Фајзера“ у више земаља, укључујући и Србију за кршење закона о корупцији у иностранству, због нелегалних исплата званичницима у више земаља, од 2001. до 2007. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *