Европски: Разбијен протест и ухапшени демонстранти у Бакуу

Азербејџанска полиција ухапсила је десетине опозиционих активиста који су се окупили у центру престонице на протесту поводом Међународног дана људских права. На централном Тргу фонтана у Бакуу, окупило се више од 100 демонстранта који су узвикивали „Слобода!”, али је полиција интервенисала јер активисти нису имали дозволу за одржавање скупа и за десетак минута приведено је […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 18:54

Азербејџанска полиција ухапсила је десетине опозиционих активиста који су се окупили у центру престонице на протесту поводом Међународног дана људских права.

На централном Тргу фонтана у Бакуу, окупило се више од 100 демонстранта који су узвикивали „Слобода!”, али је полиција интервенисала јер активисти нису имали дозволу за одржавање скупа и за десетак минута приведено је на десетине људи.

Затим су мање групе демонстраната поново покушале да се окупе, али их је полиција раздвојила и ухапсила.

Лидер опозиционе Мусават партије Иса Гамбар каже за АФП да је полиција привела више активиста још јутрос, прије почетка протеста.

„Овим протестом успјели смо да привучемо пажњу међународне јавности на алармантно стање љуских права, слободе медија и политичке атмосфере у Азербејџану”, рекао је он.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *