Европске компаније заплашене успоравањем кинеске привреде

Европске компаније страхују да су „добра времена“ за њих у Кини прошла, због, како кажу, успоравања кинеског привредног раста, растућих трошкова радне снаге, нижег профита, регулаторних потешкоћа и загађења. Европске компаније постале су све песимистичније због успоравања кинеске привреде, закључак је извјештаја под називом „Истраживање пословног повјерења у 2014.“, који су израдиле Европска привредна комора […]

петак, мај 30, 2014 / 08:33

Европске компаније страхују да су „добра времена“ за њих у Кини прошла, због, како кажу, успоравања кинеског привредног раста, растућих трошкова радне снаге, нижег профита, регулаторних потешкоћа и загађења.

Европске компаније постале су све песимистичније због успоравања кинеске привреде, закључак је извјештаја под називом „Истраживање пословног повјерења у 2014.“, који су израдиле Европска привредна комора у Кини и консултантска кућа „Роланд Бергер“.

„Пословање је већ отежано и постаје све теже, што наводи многе компаније на закључак да су добра времена прошла“, наводи се у извјештају који преноси агенција Франс прес.

Ово истраживање долази у тренутку када је привредни раст Кине знатно успорио, будући да њени лидери настоје да учине привреду мање зависном од извоза и великих јавних инвестиција.

Спроведена анкета, заснована на одговорима 552 европске компаније у Кини, показала је да 68 одсто великих компанија сматра да је њихово пословање сада знатно теже него у претходне двије године. Т0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *