Евро 2012: Српскиње побиједиле, преносе се бодови

Рукометашице Србије побиједиле су Чешку са 28:24 у последњем мечу прве фазе Европског првенства у рукомету, па ће у наредну рунду пренијети два бода. Српкиње су у прошлом колу славиле против Украјине и тако обезбиједиле мјесто у другој фази шампионата. Почетак је меча је боље отворила Србија, али није стигла на више од два гола […]

субота, децембар 8, 2012 / 21:55

Рукометашице Србије побиједиле су Чешку са 28:24 у последњем мечу прве фазе Европског првенства у рукомету, па ће у наредну рунду пренијети два бода.

Српкиње су у прошлом колу славиле против Украјине и тако обезбиједиле мјесто у другој фази шампионата.

Почетак је меча је боље отворила Србија, али није стигла на више од два гола предности. Чехиње су ипак исконтролисале резултат и стигле до изједначења. Резултат се дуго задржао на 7:7, потом су Српкиње повеле, да би Чехиње направиле серију 4:1.

На полувреме Чехиње одлазе са три гола предности. Србији је недостајала добра игра крилних играчица, промашивале су неке зицере, а неколико пута је гостујуће рукометашице спасила статива.

Добру одбарну на страрту другог полувремена наше рукометашице крунисале су са два гола, али нису успјеле да дођу до новог вођства.

Коначно су домаће рукометашице успјеле да стекну три гола предности десетак минута прије краја меча, а гол је постигла Слађана Поп Лазић. Много сигурнија игра у наставку, мирнији напади и мало грешака у одбрани, омогућиле су Србији да одржи ову предност.

Лепим лоб ударцем Поп Лазић постиже свој шести погодак, за недостижну предност од четири гола, минут прије краја.

У другом мечу групе А Норвешка је побиједила Украјину 18:17. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *