Ердоган: Нека Европљани изваде прво антитерористичко брвно из свог ока

Турски предсједник Тајип Ердоган оптужио је европске нације за лицемјерја због тога што од његове земље траже измјене антитерористичких закона, а у својим земљама, у борби против тероризма, маргинализују демократију. "Они који нас критикују почели су да ограничавају демократију и слободе онда када су бомбе почеле да експлодирају на њиховом тлу", рекао је Ердоган у […]

недеља, мај 8, 2016 / 08:09

Турски предсједник Тајип Ердоган оптужио је европске нације за лицемјерја због тога што од његове земље траже измјене антитерористичких закона, а у својим земљама, у борби против тероризма, маргинализују демократију.

"Они који нас критикују почели су да ограничавају демократију и слободе онда када су бомбе почеле да експлодирају на њиховом тлу", рекао је Ердоган у говору у југоисточном граду Малатија, преноси АФП.

Европска комисија је прошле седмице саопштила Турској да мора да испуни пет циљева, укључујући и измјене антитерористичких закона, како би у складу са договором о сузбијању прилива миграната у ЕУ, добила безвизни приступ у земље Уније.

Ердоган је јуче изјавио да Турска неће промијенити своје антитерористичке законе што је ЕУ поставила као услов за укидање виза турским држављанима.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *